in

Român interzis în Suedia și Danemarca fura de la bătrâni în Anglia


Un român care a fost în închisori din cinci țări ale UE a fost prin în Anglia furând carduri bancare de la persoane în vârstă care își făceau cumpărăturile.

Leonard Velcu, de 31 de ani, are interzis a intra în Suedia și Danemarca, după ce a executat pedepse cu închisoarea. De asemenea, Velcu a mai fost închis în Spania, Italia și Olanda.

El și complicele lui, Viorel Agapie, au dat cel puțin 21 de lovituri în Anglia, furând aproximativ 12.000 de lire sterline de pe cardurile unor cumpărători în vârstă de la magazinele Aldi și Lidl.

Printre victime este un pensionar de 84 de ani de la care au furat 1.700 de lire sterline.

Cei doi au fost prinși după ce au furat 500 de lire sterline de la un pensionar într-un magazin Aldi din Wolverhampton.

Cum acționau răufăcătorii

Cei doi acționau în echipă. Unul dintre ei le distrăgea atenția victimei și vânzătorului, în timp ce al doilea nota codul PIN al cardului. Apoi, cei doi urmăreau persoana în afara magazinului, iar unul dintre hoți o întreba dacă a scăpat cumva o bancnotă de 10 lire sterline.

Când victima își verifica portofelul, cei doi îi sustrăgeau cardul bancar.

Cei doi foloseau imediat cardurile până erau blocate de posesorii conturilor și cumpărau haine sau obiecte cât mai scumpe.

Aceeași metodă fusese folosită și în alte țări UE, cei doi făcând parte dintr-o organizație infracțională din România.

15 dintre persoanele vizate în Anglia avea între 60 și 85 de ani.

Cei doi au fost prinși în decembrie anul trecut, însă au fost eliberați pe cauțiune și au fugit. Velcu a fost reținut în luna iulie în Croația și extrădat, însă Agapie nu a fost găsit încă.

Hoții de buzunare români au împânzit centrul Londrei. Poliția britanică: „Fiți cu ochii pe bunurile voastre”
Elevi români, hărțuiți la școli din Marea Britanie: „Strigau după mine «Ukip» și că ar trebui să mă întorc la mine în țară”

Sufocaţi de prea multe de biruri: românii lucrează 169 de zile pe an numai pentru plata taxelor