in

Român reținut în cazul celor 39 de vietnamezi găsiți morți într-un camion frigorific în Essex

Românul Gheorghe Nica, în vârstă de 43 de ani, a fost reținut pe Aeroportul din Frankfurt, în cazul celor 39 de cetățeni vietnamezi găsiți morți în remorca unui camion, în Essex, anul trecut.

Potrivit BBC, care citează poliția Essex, românul, care locuia în Langdon Hills, a fost arestat pe 29 ianuarie.

Pe numele său era emis un mandat de arestare european. Gheorghe Nica a apărut sâmbătă, 15 februarie, în fața instanței, fiind acuzat de 39 de capete de omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței. Următoarea apariție a lui Nica în fața instanței va fi pe 16 martie.

Nica este unul dintre cei doi bărbați arestați recent în legătură cu incidentul din Essex, celălalt fiind un bărbat de 22 de ani din Irlanda de Nord, reținut pe 9 februarie sub aceleași suspiciuni.

Două noi arestări în cazul celor 39 de cadavre descoperite într-un container frigorific în Essex

Toate examinările post-mortem au fost încheiate, cauza morții pentru cei 31 de bărbați și opt femei din Vietnam închise în camion fiind o combinație de asfixiere și supraîncălzire. Cea mai tânără victimă avea 15 ani.

Până acum au fost arestate șapte persoane în legătură cu acest incident. Șoferul camionului, Maurice Robinson din Irlanda de Nord, a fost acuzat de 39 de capete de omor prin imprudență. Un alt șofer, Eamon Harrison, care ar fi condus camionul până în portul belgian Zeebrugge, de unde a plecat spre Anglia, este acuzat de 39 de capete de omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței. 

Șoferul camionului groazei rămâne în arest. Acuzat de 39 de fapte de omor, conspirație la traficul de persoane, imigrație ilegală și spălare de bani

Christopher Kennedy, un alt bărbat implicat, a negat acuzațiile. Un alt bărbat de 22 de ani a fost arestat în Irlanda de Nord duminică, 16 februarie, sub acuzația de omor prin imprudență și complicitate la trecerea frauduloasă a graniței.

În octombrie 2019, treizeci și nouă de persoane – 31 de bărbați şi 8 femei – au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.
ATENȚIE! Blue Air nu va mai opera pe Aeroportul Bacău, în perioada 15 august – 30 septembrie

Avertisment: Noul sistem de imigrație din Marea Britanie, „un dezastru absolut”