in

Român suspect de crimă în Anglia, arestat la Dej. Cazul este nerezolvat de 6 ani


Un român suspect de comiterea unui omor, în urmă cu șase ani, în localitatea Bosham din Anglia, a fost arestat miercuri, 10 iulie, la locuința sa din Dej.

Valerie Graves, în vârstă de 55 de ani, a fost ucisă cu brutalitate, în casa unde locuia, pe 30 decembrie 2013, scrie Chichester Observer.

Poliția Sussex a a anunțat că românul Cristian Sabou, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat în această dimineață în legătură cu crima comisă acum șase ani.

Sabou a fost arestat de polițiștii români în baza unui mandat de arestare european, autorizat de un judecător din Marea Britanie.

Au fost prezenți și polițiști din Sussex care colaborează cu autoritățile române.

O instanță din România va trebui acum să decidă extrădarea lui Sabou în Marea Britanie.

„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi cei de la I.P.J. Cluj au efectuat o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, suspect de comiterea infracţiunii de omor asupra unei femei din Marea Britanie. Este vorba despre un bărbat, de 27 de ani, cetăţean român, care ar fi comis fapta la finalul anului 2013, în localitatea britanică Bosham”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

„La acţiunea poliţiştilor din această dimineaţă au participat şi 4 poliţişti din Anglia, autorităţile române afirmând că la această anchetă au contribuit poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., din cadrul  I.P.J. Cluj, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi I.P.J. Sălaj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în colaborare cu Ambasada Marii Britanii la Bucureşti – National Crime Agency”, se mai arată în comunicat.

Cel mai căutat om din lume de pe lista Interpol, prins în România. Britanicul era căutat pentru o crimă din 2015
Un român care muncește în Anglia, amenințat pe DN1: „Nu ai ce căuta cu mașina asta aici”

Român acuzat de moartea violentă a unei britanice. Ucisă cu un ciocan, în timp ce familia era în camera alăturată