in

Români arestați pentru trafic de persoane în Kingsbury. Aduceau muncitori în construcții ilegal din România

români arestați

Treisprezece bărbați români au fost arestați, iar 54 de bărbați și un minor au fost luați sub protecția poliției, în urma unei operațiuni comune cu Poliția Română.

Ofițerii londonezi și români au executat mai multe mandate, marți, 28 septembrie, ca parte a unei operațiuni care vizează traficul de persoane cu cetățeni români în Regatul Unit.

Ancheta a fost lansată de detectivi de la Comandamentul Specializat al Criminalității în august 2019, după ce s-a descoperit că un grup românesc de criminalitate organizată opera între România și Marea Britanie.

Cetățenii adulți români au fost recrutați și traficați în zona Kingsbury, din nordul Londrei, pentru a lucra pe șantiere ca muncitori necalificați.

Patru mandate au fost executate în Harrow și Brent. Au fost confiscați bani și o armă de foc, arată Poliția Metropolitană.

Breaking News. Șase români arestați în Harrow în această dimineață. Sclavie, trafic de persoane, controlul prostituției și spălare de bani

Bărbații erau găsiți găzduiți în case pe saltele, claie peste grămadă. Ocupanții au fost găsiți dormind în condiții extrem de rele.


Opt bărbați au fost arestați la Londra pentru trafic de persoane și duși la o secție de poliție din nordul Londrei.

Alți cinci bărbați au fost arestați în România, unde a fost ridicată o cantitate de aur și aproximativ 250.000 de euro.

Cei arestați au vârste cuprinse între 22 și 49 de ani. Aceștia au fost reținuți pentru o serie de infracțiuni, precum munca forțată sau obligatorie și trafic de persoane.

„Există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra și oameni le poate întâlni în fiecare zi, posibil fără să-și dea seama. Pe lângă faptul că sunt exploatate pentru muncă, victimele au fost găsite lucrând în construcții, în case, în agricultură, fabrici, spălătorii auto, frizerii și saloane de unghii”, a declarat detectivul Dec Wilson.

(Mircea MAER – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 21 In medie: 4.1]

Marea Britanie: O româncă nu a putut să justifice cheltuieli de peste 700.000 de lire sterline

Marea Britanie: O româncă nu a putut să justifice cheltuieli de peste 700.000 de lire sterline

Ca în Vestul Sălbatic. Șoferii se iau la bătaie la cozile de la benzinării. Au scos și cuțitele