Menu
in

Români înșelați cu locuri de muncă fictive în Marea Britanie. ATENȚIE cui dați bani pentru a munci în UK

Muncitorii din România au ajuns să fie exploatați de cei care promit locuri de muncă ce nu există în Marea Britanie.

Inspecția Muncii din Marea Britanie (Gangmasters and Labour Abuse Authority) transmite faptul că mulți cetățeni români au plătit peste 300 de lire sterline pentru promisiunea unui contract la mari companii britanice.

Ei trimit bani prin servicii de curierat în Marea Britanie, însă atunci când ajung aici își dau seama că au fost păcăliți.

GLAA, alături de Crimestoppers și de Ambasada României în Marea Britanie lucrează pentru răspândirea mesajelor de acest tip către lucrătorii români, atât din România, cât și din Marea Britanie.

În ultimele luni, ofițerii au observat muncitori români exploatați în acest fel; aceștia ajung în Marea Britanie și constată că ceea ce li se spusese că sunt contracte de muncă sunt falsuri, iar companiile nu așteaptă să îi angajeze.

Atunci, ei se trezesc în Marea Britanie fără muncă, fără bani și fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Ofițerul principal al GLAA, Jenni Baines, a declarat: „Am văzut că mulți cetățeni români sunt exploatați în acest fel în Marea Britanie. Oamenii trimit bani cu bună-credință și cred că se îndreaptă spre Marea Britanie pentru a începe o nouă slujbă, dar află că totul este o minciună doar după ce este prea târziu.”

„Se trezesc într-o țară necunoscută, cu bani puțini și fără posibilitatea de întoarcere acasă. Se află într-o poziție extrem de vulnerabilă și ar putea fi exploatați în continuare de grupurile de criminalitate organizată”, a continuat ofițerul.

„Muncitorii nu ar trebui să plătească niciodată pentru a-și asigura un contract de muncă. Cei care exploatează lucrătorii au adesea legături cu criminalitatea organizată; nu le pasă de bunăstarea victimelor și sunt interesați doar să câștige bani abuzând munca lor. Îi îndemn pe oameni să nu-și părăsească niciodată țara de origine fără a verifica mai întâi oportunitatea de muncă și să-și cunoască drepturile, deoarece lucrătorii sunt protejați prin lege în Marea Britanie”, a mai spus Jenni Baines.

Muncitorilor români li se amintește faptul că nu ar trebui să plătească niciodată pentru a-și asigura un loc de muncă în Marea Britanie și oricine acceptă să lucreze în Marea Britanie ar trebui să verifice contractul pe care l-a primit înainte de a părăsi România.

Anunțurile – postate adesea pe rețelele de socializare – promit locuri de muncă bune, cazare și un salariu atractiv. Dar, din păcate, realitatea poate fi total diferită.

Breaking News. Șase români arestați în Harrow în această dimineață. Sclavie, trafic de persoane, controlul prostituției și spălare de bani

Informații despre drepturile lucrătorilor din Marea Britanie, inclusiv despre concedii de odihnă și de boală, pot fi accesate pe site-ul GLAA.

Instituția îndeamnă pe oricine are informații despre exploatarea forței de muncă în Marea Britanie să ia legătura cu ofițerii GLAA.

Dacă sunteți deja în Marea Britanie, sunați gratuit și anonim la 0800 555 111 sau raportați detaliile online.

Dacă observați reclame care par prea frumoase pentru a fi adevărate, contactați GLAA la 0800 432 0804 sau vizitați www.gla.gov.uk/report-issues.

Oricine crede că poate fi o victimă a sclaviei moderne din Marea Britanie poate contacta Armata Salvării, apelând linia de asistență confidențială de 24 de ore la 0300 038151.

De asemenea, este pusă la dispoziție linia de asistență pentru sclavia modernă din Marea Britanie 24 de ore din 24 care oferă confidențialitate, sfaturi și asistență pentru orice victimă. Sunați gratuit la 08000 121 700.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version