in

Români, jafuri de 150.000 de lire sterline în magazinele de telefonie din Anglia

Un membru al unei bande de români care au făcut jafuri în magazinele de telefonie din Marea Britanie cu metoda „smash and grab” a fost închis.

Paguba pricinuită este de peste 150.000 de lire sterline constând în telefoane și tablete, fiind jefuite  magazine Vodafone, Carphone Warehouse și O2, în perioada mai 2018 – iunie 2019.

Magazinele din South Shields, Seaham, Durham, Hartlepool și Northumberland s-au numărat printre cele vizate de infractori, scrie Sunderland Echo.

Mulți dintre membrii bandei de infractori au fugit înapoi în România, în urma jafurilor, au spus procurorii în fața Curții din Newcastle.

Doi dintre cei arestați, Marin Ionatan și Stefan Ionatan, au recunoscut infracțiunea de conspirație la jaf.

O bandă de români jefuia magazine de telefoane din Marea Britanie. Amenințau și intimidau personalul

Marin, în vârstă de 19 ani, sosise în Marea Britanie în 2018 și execută deja o pedeapsă de 54 de luni pentru o altă tâlhărie, care a avut loc după aceste infracțiuni.


Ștefan, în vârstă de 18 ani, a jucat un rol mai mic și a participat la patru dintre jafurile din magazinele de telefonie.

Infractorii s-au folosit de amenințări asupra personalului magazinelor, a spus procurorul.

„Au existat grupuri mari care intrau în magazine, a existat agresiune și apoi telefoanele erau smulse”, a declarat anchetatorul.

Judecătorul le-a spus celor doi că jafurile au fost planificate, având în vedere distanța dintre magazinele pe care le vizau.

El a adăugat: „A fost nevoie de planificare și a implicat membri separați ai bandei din magazin în același timp pentru a efectua jaful. Valoarea totală a obiectelor furate este considerabilă și nu au fost furate pentru uz personal.”

Avocata apărării a spus că Ștefan, care lucrează acum într-un magazin Sainsburys, este reabilitat și trăiește o viață care respectă legea.

Ea a mai spus că Ștefan a participat la patru dintre jafuri și a fost plătit cu un procent din ceea ce s-a obținut în a raidurile la care a participat.

Marin a fost condamnat la doi ani și nouă luni, în timp ce lui Ștefan i s-a dat un ordin de reabilitare a tinerilor cu supraveghere și 200 de ore de muncă neremunerată.


…Români, jafuri de 150.000 de lire sterline în magazinele de telefonie din Anglia…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.2]

Șoferul lui Cristiano Ronaldo a stat ȘAPTE ORE la coadă pentru a alimenta limuzina starului de la Manchester United

Șoferul lui Cristiano Ronaldo a stat ȘAPTE ORE la coadă pentru a alimenta limuzina starului de la Manchester United

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Surse: 9 morți, 50 de persoane evacuate

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Surse: 9 morți, 50 de persoane evacuate