România se golește. 2 MILIOANE de români au aplicat pentru o slujbă în străinătate de la începutul anului

Locurile de muncă în străinătate, existente pe platforma de recrutare online eJobs.ro, au adunat, de la începutul anului până acum, aproape 2 milioane de candidaturi, scrie Economica.net.

Cei mai mulți români care și-au depus CV-uri pentru unul dintre posturile din străinătate disponibile pe această platformă au între 25 și 35 de ani.

Cei mai mulți au candidat pentru locuri de muncă în vânzări, domeniul financiar-contabilitate, alimentație/HoReCa și management.

„Ce ne spune acest top, nu doar dacă luăm în calcul țările în care aplică, ci și categoriile de vârstă cele mai interesate de emigrare, este că încep să-și dorească să plece din țară din ce mai mulți specialiști sau corporatiști. Din păcate, planurile lor nu sunt doar temporare, ci majoritatea își doresc o schimbare completă de viață și de carieră și pleacă în perspectiva unei emigrări definitive”, a declarat Bogdan Badea, CEO la eJobs România.

Pe locul al doilea în topul celor care vor să plece din țară sunt tineri între 18 și 24 de ani, urmați de persoanele între 36 și 45 de ani.

Cei mai mulți români au aplicat pentru locuri de muncă vacante în Germania, peste 100.000 de CV-uri trimise de la începutul anului până acum. În top urmează Marea Britanie și Olanda, spun oficialii eJobs.


Franța, Polonia, Belgia și Spania sunt următoarele țări în care românii vor să muncească, de la începutul anului până acum, potrivit statisticilor eJobs.

Arabia Saudită, Canada, Qatar, Cipru, Cehia și Statele Unite ale Americii se află la coada clasamentului.

Tăriceanu nu crede că românii din străinătate se vor mai întoarce acasă: „Apelul la patriotism nu funcționează”

Jumătate dintre românii din străinătate nu vor să se mai întoarcă acasă. Care sunt motivele?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Extrădat în România cu interdicție de a intra în Marea Britanie, se întoarce prin Irlanda

Le-a oferit alcool unor fete de 15 ani, după care le-a agresat sexual