in

Românii care și-au folosit copilul de 6 ani pentru a fura un ceas de aur din Harrods, condamnați

Un cuplu care și-a folosit fiul de 6 ani pentru a fura un ceas de aur de 18 carate, în valoare de 67.400 de lire sterline, din celebrul magazin Harrods, din centrul Londrei, au fost condamnați.

Potrivit The Mirror, Ilie Pară și Marta Pară-Blaj, ambii în vârstă de 33 de ani, au fotografiat ceasul Audemars Piguet Royal Offshore Oak din aur roz, la magazinul de lux, cu cinci zile înainte de furt.

Apoi, s-au întors împreună cu fiul lor, pe 19 septembrie, pentru a da lovitura.

Astfel, au reușit să fure ceasul scump, schimbându-l cu o replică ascunsă în haina băiatului, când vânzătorul s-a întors cu spatele la ei, a declarat acuzarea la Southwark Crown Court.

Cuplul a fost oprit de polițiști câteva zile mai târziu în portul Dover, în timp ce încercau să iasă din Regatul Unit către România.

Cei doi au recunoscut furtul dintr-un magazin, Para fiind condamnat la 18 luni, în timp ce soția a primit doar opt luni de închisoare.


Procurorul a declarat că românii se aflau la Harrods cu cinci zile înainte de furt, încercând diferite ceasuri.

Londra: Cum s-a folosit un cuplu de români de copilul lor de șase ani pentru a fura un ceas de aur de zeci de mii de lire sterline de la magazinul Harrods

„Când au găsit ceasul de care erau interesați, au făcut fotografii, fără îndoială că intenționau să obțină o replică realistă”, a declarat acuzarea.

Când perechea s-a întors a doua oară, s-au prefăcut că vor să cumpere un cadou pentru tatăl femeii.

Procurorul a spus: „Când asistentul de vânzări a luat celelalte ceasuri și le-a așezat înapoi în rafturi, domnul Pară a ascuns ceasul autentic pe care îl încercase și l-a schimbat cu un fals care era ascuns în copilul gluga copilului său”.

Hoții au susținut atunci că au nevoie de ceva timp pentru a se gândi, apoi au părăsit magazinul.

Cei din magazin nu au realizat ce s-a întâmplat până a doua zi, când un alt vânzător a observat că cadranul ceasului era diferit și îi lipsea numărul de serie.

Poliția a fost alertată, iar cuplul a fost oprit în portul Dover, unde Pară purta ceasul la mâna stângă.

Apărătoarea celor doi a declarat în fața instanței că Para-Blaj era însărcinată în momentul arestării sale și că „a suferit enorm” după ce a pierdut sarcina în timp ce era în închisoare.

Avocata a adăugat că cei doi ar fi comis infracțiunea, deoarece bunicul lui Pară, care a murit recent, avea nevoie de o operație și nu avea bani să o plătească la un spital privat din România.

Băiatul este în prezent îngrijit de sora sa de 18 ani în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Centralele pe gaz, INTERZISE în Marea Britanie. Proprietarii de case vor fi obligați să folosească alternative ecologice

Factura COVID: Cresc prețurile biletelor de tren în Marea Britanie. Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor