in

Românii din Anglia primesc amenințări rasiste: „Este timpul să vă întoarceți de unde ați venit. Nu avem nevoie de străini”

Mai multe familii de români și italieni din York au primit scrisori de amenințare anonime în care li se cere să părăsească Anglia, după ce britanicii „au câștigat Brexitul”.

O femeie italiană din York a povestit că atât ea, cât și vecinii ei români au primit această scrisoare prin care sunt invitați, în termeni foarte duri, să părăsească Marea Britanie.

„Este timpul să vă întoarceți de unde ați venit. Nu avem nevoie de străini care să ne ocupe locurile de muncă. Nu vom fi fericiți până când nu veți părăsi țara noastră”, se arată în scrisoarea primită de Nicolleta Peddis.

„Nu eram sigură dacă vreau să distribui (scrisoare), dar apoi m-am gândit de câte ori în ultimii cinci ani am fost victima unor episoade și remarci xenofobe și nu le-am împărtășit pentru că era prea dureros pentru a le reda în cuvinte”, a scris femeia pe o rețea de socializare.

Rezultate îngrijorătoare ale unui sondaj în Marea Britanie: rasismul a crescut după votul Brexit

„Distribui (scrisoarea) pentru a încuraja pe oricine este victima unor episoade similare să raporteze poliției și să împărtășească dacă vrea să vorbească despre asta”, mai este de părere italianca.

Ea a declarat că scrisorile au fost raportate poliției locale, care a spus că iau situația „foarte în serios” și „investighează pentru a afla dacă este un incident izolat sau dacă altcineva din zonă a mai primit” astfel de hârtii.

Femeia a mai spus că atunci când a primit scrisoarea s-a simțit șocată, supărată și tristă.

„Nimic atât de rău nu ni s-a mai întâmplat în York. Acesta este un alt nivel, să primești un astfel de lucru în propria ta casă. Este neliniștitor. Ei știu unde trăim”, a mai spus ea, potrivit Yorkshire Post.

Aproximativ 1.121 de infracțiuni motivate de rasă au fost raportate poliției din North Yorkshire între începutul anului 2018 și sfârșitul anului 2020, potrivit celor mai recente date.

Cifra a crescut de la an la an, deși se crede că multe victime ale infracțiunilor motivate de ură nu raportează incidentele poliției.

Un purtător de cuvânt al Consiliului York a declarat că este îngrozit de scrisoarea care a fost trimisă mai multor case.

„Am rugat pe oricine care primește această scrisoare sau orice altă infracțiune rasistă sau de ură să o raporteze la 101 acolo unde vor găsi și sprijin”, a spus purtătorul de cuvânt.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 3.6]

Marea Britanie: Al treilea val de COVID a început. Este posibil să se ajungă din nou la lockdown

Numărul angajaților din Marea Britanie a atins un nivel record. Șomajul, menținut la un nivel scăzut