Românul judecat pentru trafic de droguri în Malaezia a fost condamnat DEFINITIV. Vezi ce îl așteaptă pe Ionuț Gologan

Ionuţ Alexandru Gologan, românul judecat pentru trafic de droguri în Malaezia, a primit definitiv pedeapsa capitală, informează Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

 

Recursul în cazul cetățeanului român condamnat la pedeapsa capitală în Malaezia pentru trafic de droguri a fost judecat marți, 26 ianuarie, iar Curtea Federală de Justiție din această țară a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac.

“Curtea Federală de Justiție a Malaeziei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz. Avocații cetățeanului român urmează să depună o cerere de grațiere la sultanul statului malaezian în care a fost comisă fapta. Conform procedurilor malaeziene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Grațiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentința nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluționată cererea de grațiere, iar acest demers poate fi de durată“, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul mai informează că legislația malaeziană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire, iar autoritățile malaeziene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea acestui demers.

“Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situația fără precedent în care se aduce atingere dreptului la viață al unui cetățean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituțională a statului român. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atenție deosebită, cazul a fost și rămâne o prioritate pentru autoritățile române”, a precizat MAE.

Potrivit sursei citate, tot marți s-a judecat și recursul în cazul cetățeanului român condamnat la opt ani de închisoare și zece lovituri de ratan pentru trafic de droguri. Instanța a confirmat această sentință și, în acest caz, nu mai există o altă cale de atac.

MAE reiterează că, încă de la semnalarea cazurilor, a întreprins toate demersurilor posibile în vederea acordării de asistență cetățenilor români.

“Ambasada României la Kuala Lumpur a urmărit în mod prioritar evoluția procedurilor judiciare aferente, s-a consultat în permanență cu avocații apărării și a asistat la termenele de judecată. Totodată, reprezentantul cu atribuții consulare al misiunii diplomatice a efectuat vizite în penitenciarul în care cetățenii români execută pedepse privative de libertate, a intervenit și a obținut facilități pentru îmbunătățirea regimului de detenție aplicat și a menținut legătura cu familiile aparținătoare din țară”, se arată în comunicat.

MAE, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog, are în derulare începând din luna septembrie 2012 o campanie de informare și sensibilizare a cetățenilor români care călătoresc în străinătate, sub deviza “Drogurile îți schimbă destinația“, cu scopul ca aceștia să conștientizeze riscurile la care se expun în cazul traficului/transportului de droguri în statele în care se aplică pedeapsa capitală pentru acest delict.

Totodată, ministerul pune la dispoziție o serie de instrumente de informare: sistemul de alertă prin care sunt transmise mesaje de interes pentru cetățenii români care călătoresc în anumite state, dar și aplicația pentru telefoanele inteligente “Călătorește în siguranță” — prin intermediul căreia sunt oferite informații referitoare la condițiile de călătorie pentru anumite state, avertismente și alerte.

Potrivit Gândul, Ionuţ Alexandru Gologan a fost prins pe aeroportul din Kuala Lumpur pe 26 iunie 2012, cu aproape 1,5 kilograme de metamfetamine în bagaje. El a negat că ştia de existenţa acestor droguri, invocând faptul că un prieten român i-a dat geanta pentru a i-o duce prietenei sale, în Malaezia. De altfel, geanta conţinea haine de femeie. Iniţial, arată procurorii, românul a declarat vameşilor că geanta în care se aflau drogurile aparţinea mamei sale, aflată în România. Cele două pachete cu droguri au fost găsite de vameşi ascunse într-un compartiment secret al genţii românului.

Luptător român de MMA condamnat pentru uciderea unui om în centrul Londrei. L-a lovit cu un Bentley de 120.000 de lire

Avea la el un cuțit, o poșetă furată și o pungă cu canabis. Instanța l-a găsit… IGNORANT!

Un român traficant de droguri a omorât un tânăr britanic. A dat cu Bentley-ul peste el și a fugit de la locul faptei

Operațiunea Trivium: Doi români arestați pentru trafic de droguri. Aveau portbagajul plin cu canabis

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UNICEF: Românii încep să consume alcool de la 14 ani

Româncă implicată în falsificarea de pașapoarte