in

Șase români, spaima magazinelor din nordul Angliei și Scoția. Peste 160.000 de lire sterline pagubă

O bandă de hoți români, specializată în furturi de magazine, a ajuns la închisoare, după ce a reușit să fure bunuri de peste 160.000 de lire sterline în zona de nord a Angliei, Scoția și Țara Galilor.

Nicolae Ilie (foto1), în vârstă de 36 de ani, Alin Mihai (foto2), în vârstă de 27 de ani, Florin Costea, în vârstă de 51 de ani, Ștefan Florin, în vârstă de 31 de ani, Marius Meiosu, în vârstă de 25 de ani, și Gabriel Mocanu, în vârstă de 36 de ani, toți s-au declarat vinovați de conspirație pentru furt și au fost condamnați la Chester Crown Court marți, 13 aprilie.

Fiecare a primit câte 42 de luni de închisoare.

Banda infracțională a călătorit în toată țara, furând articole de mare valoare din supermarketuri, vizând în principal magazinele Asda.

În perioada aprilie – septembrie 2019, grupul a comis nu mai puțin de 81 de infracțiuni separate, la magazine din Newcastle upon Tyne, Cardiff, Bridgend, Fleetwood și Alloa din Scoția.

Cu fiecare ocazie, banda a lucrat ca o echipă pentru a distrage atenția personalului de securitate al magazinelor, prin activarea intenționată a alarmelor de securitate.


Acest lucru permitea altor membri să fugă din magazine cu obiectele furate fără a fi observați.

Erau vizate în mod special articole de mare valoare, precum cartușe de imprimantă, lame de ras, scutece și produse cosmetice, pe care apoi le vindeau.

Bandă de spărgători de locuințe români, după gratii. Identificați după BMW-ul cu care transportau lucrurile furate

În urma unuia dintre raiduri, echipa ASDA Protection Asset a contactat Cheshire Constabulary pentru a raporta incidentul. În următoarele două luni, detectivii echipei Northwich Beat Initiative au lucrat îndeaproape cu cei de la Asda Protection Asset și cu National Business Crime Center.

Folosind imagini CCTV, camere ANPR și date despre cardurile de credit, s-a reușit identificarea membrilor bandei, și să îi asocieze cu cel puțin alte 80 de incidente din toată țara.

După ce detectivii au adunat probe, Meiosu, Costea și Mocanu au fost arestați joi, 10 septembrie, în urma unui raid efectuat la o adresă din strada Darwin, Oldham.

Ofițerii au recuperat o serie de articole furate, inclusiv parfumuri, alcool, peste 50 de aparate de ras și mii de scutece pentru copii.

De asemenea, au confiscat trei mașini pe care banda le folosise pentru a comite infracțiunile. Ilie, Florin și Mahai au fost de asemenea arestați în următoarele luni și toți cei șase bărbați au fost ulterior acuzați de conspirație pentru furt.
Londra: Românul dispărut din Canning Town a fost găsit mort

Varianta britanică a COVID nu este mai gravă, însă este mult mai contagioasă