Menu
in

Scandal în Poliția britanică: Sute de polițiști din Marea Britanie au condamnări penale

Sute de polițiști din Marea Britanie au suferit condamnări pentru infracțiuni precum agresiune, furt, deținere de droguri, intrare prin efracție sau cruzime față de animale.

Există dovezi, scrie Sky News, că 211 ofițeri au condamnări penale, însă majoritatea secțiilor de poliție din Marea Britanie refuză să dezvăluie astfel de informații.

Este posibil ca numărul acestora să fie mult mai mare, cifra fiind publicată în urma informațiilor din o treime dintre secțiile de poliție de pe teritoriul Regatului Unit.

Consiliul Șefilor din Poliția Națională (NPCC) a declarat pentru Sky News că deținerea cazierului judiciar nu a fost „niciodată un obstacol automat pentru a se intra în poliție” și a insistat că ofițerii sunt examinați „pe tot parcursul serviciului lor”.

Cu toate acestea Steven Smith, care a fost agresat în Bristol de către un ofițer căruia i s-a permis să își păstreze slujba, spune că oricărei persoane care are o condamnare pentru violență ar trebui să i se interzică să lucreze în poliție.

El a spus pentru Sky News: „Evident, toată lumea face greșeli, dar când este vorba despre un atac violent, nu cred că ar trebui (să poată lucra pentru poliție). Te-ai aștepta ca bărbații și femeile din Poliție să nu aibă condamnări.”

Smith, în vârstă de 45 de ani, a declarat că a fost „jignit” să afle că ofițerul care a fost condamnat pentru că l-a agresat în 2014 continuă să lucreze pentru Poliția Avon și Somerset.

Serviciul de Poliție din Irlanda de Nord (PSNI) a declarat că 99 de ofițeri au fost condamnați penal, în timp ce erau angajați. Infracțiunile includ moartea prin conducere imprudentă, agresiune comună, hărțuire și deținerea unei arme de foc.

Poliția din nordul Țării Galilor a declarat că 20 de ofițeri de poliție și cinci PCSO au condamnări penale, inclusiv pentru agresiune, deținere de droguri și cruzime față de animale.

VIDEO – Imaginile groazei în Brixton. Oamenii furioși distrug mașini de poliție. Zeci de polițiști răniți

Poliția din Kent a declarat că 22 de ofițeri au fost condamnați pentru infracțiuni. Acestea includ agresiune comună, vătămare și conducere sub influența alcoolului.

Paisprezece ofițeri de poliție din Avon and Somerset au condamnări pentru infracțiuni precum agresiune, efracție, furt și obținerea de bani prin înșelăciune.

Șapte ofițeri de poliție din Dorset au condamnări penale, inclusiv una pentru furt cruzime asupra unui animal protejat.

Poliția Devon and Cornwall a declarat nouă condamnări pentru infracțiuni, inclusiv conducere sub influența alcoolului și infracțiuni la Legea pentru protecția datelor.

Poliția Norfolk a declarat că trei ofițeri au condamnări penale, inclusiv unul condamnat pentru bătaie în spațiul public și un altul pentru deținerea unei imitații de armă de foc.

Cheshire Police a declarat că 18 ofițeri au fost condamnați pentru infracțiuni, dar au refuzat să dezvăluie alte detalii, spunând că ar încălca Legea privind protecția datelor.

Dezvăluirile s-au făcut la cererea Sky News, care a trimis cereri către toate cele 45 de unități de poliție de pe teritoriul Marii Britanii, precum și către Poliția Transporturi și Poliția Militară.

Doar 16 unități au dezvăluit câți dintre ofițeri au condamnări penale. Poliția Metropolitană, Poliția Scoției, Poliția Manchester și Poliția Merseyside sunt printre cele care nu au furnizat informații.

Nou scandal despre Poliția Română: o fată din Galați, plină de sânge pe stradă, doi polițiști sunt anchetați pentru că nu au intervenit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version