in

Scandalul cărnii de cal româneştiSoarta companiei franţuzeşti Spanghero, cea care a acuzat abatoarele româneşti că au etichetat greşit carnea exportată, va fi decisă în cursul zilei de astăzi. Miniştrii din Franta se vor întâlni cu reprezentanţii companiei şi ai sindicatului angajaţilor şi vor prezenta un raport guvernului.

Joi, guvernul a suspendat licenţa firmei Spanghero, după ce a declarat-o direct răspunzătoare pentru scandalul cărnii de cal prezente în alimentele care ar fi trebuit să conţină doar carne de vită.

Cei 300 de angajaţi au fost trimişi acasă tot joi, iar Ministrul Agriculturii din Franta a declarat că este posibil ca firma să îşi poată continua activitatea, având în vedere că nu a pus în pericol sănătatea consumatorilor.

Managerii firmei Spanghero insistă asupra faptului că ei au cumpărat carnea ca fiind carne de vită de la un comerciant olandez. Comerciantul olandez, la rândul său, spune că a vândut carnea drept carne de cal.

În urma scandalului, cele mai afectate sunt abatoarele din România. Sunt afectate nu numai cele care fuseseră acuzate iniţial că ar fi etichetat greşit carnea, ci toate cele care exportă carne de vită.

Deşi România a fost scoasă din acest scandal, Mihai Visan, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii, spune că abatoarele trebuie să aştepte încă reluarea exporturilor. De asemenea, domnul Visan a mai spus că în câteva zile va publica şi o estimare a pierderilor suferite de companiile româneşti, pierderi datorate scandalului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scade încrederea românilor în biserică

Avem un vis