in

Sclavi în UK. Doi români locuiau în condiții mizerabile, într-un magazin abandonat

Doi români au fost găsiți locuind într-un magazin abandonat din Sussex, fără apă caldă, încălzire sau toaletă.

Poliția a deschis o anchetă pentru sclavie modernă, scrie Daily Mail.

Ofițerii de poliție din Sussex au intrat joi, 14 ianuarie, într-un fost magazin TJ Hughes din Eastbourne, în urma unei reclamații.

Acolo au găsit doi români dormind în interiorul clădirii, fără apă caldă, încălzire sau toaletă. Ofițerii au spus că locul era „murdar”, cu trei saltele întinse pe jos, lângă gunoi și un radator electric pentru căldură.

Un purtător de cuvânt al poliției din Sussex a declarat: „Doi bărbați din România au fost găsiți dormind acolo, în condiții insalubre, fără apă caldă și fără duș sau echipamente de protecție. A fost emisă o notificare de interdicție imediată asupra clădirii, pentru a împiedica muncitorii să doarmă din nou acolo, din cauza lipsei măsurilor de precauție împotriva incendiilor.”

Acuzații de sclavie modernă și exploatare. 10 români salvați de pe o proprietate din Suffolk


„Poliția continuă o investigație cu privire la potențiale infracțiuni de exploatare, în temeiul Legii Sclaviei Moderne din 2015, iar agențiile partenere sunt consultate pentru a preveni orice astfel de exploatare”, a mai arătat poliția.

Magazinul TJ Hughes a fost închis în 2019 și a rămas gol de atunci. Sergentul detectiv Sophie McGarel a declarat că „exploatarea prin muncă este o preocupare în East Sussex, ca și în alte părți ale țării, cu rapoarte privind cazarea în condiții rele și lipsa echipamentului de protecție al lucrătorilor.

„În astfel de cazuri, salariul este adesea mic și se așteaptă ca muncitorii să lucreze multe ore”, a spus polițista.

Românii au fost duși într-un loc unde post sta în siguranță, în timp ce investigațiile continuă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tabăra ilegală a cerșetorilor români din centrul Londrei, DISTRUSĂ în sfârșit de autorități

Scoția: Adolescent român, dispărut fără urmă. Familia este disperată