in

Scoția. Proxeneți români, 500.000 de lire sterline din exploatarea femeilor. Ademeneau tinere din sate sărace din Prahova

O bandă de proxeneți români scotea 500.000 de lire sterline anual, din exploatarea femeilor aduse din România în Scoția. Poliția a salvat 10 femei racolate din sate sărace din județul Prahova, iar infractorii au fost condamnați în România, la ani grei de închisoare.

Potrivit The Mirror, capul bandei era Răzvan Nedelea, de 35 de ani, din Ploiești, Prahova, acuzat de prostituție și criminalitate organizată.

Acesta folosea mai multe apartamente închiriate în zona Dennistoun din Glasgow, pe care le transformase în bordeluri.

proxeneti
Grupul de proxeneți români a început să acționeze în Scoția în 2015. Femeile erau oferite pe siteuri de escorte, după ce erau aduse din România, fiind racolate, în special, din satele sărace din județul Prahova.

Banda a intrat sub observația DIICOT la începutul anului 2016. Într-o operațiune cu numele de cod Arcero, autoritățile române au colaborat cu Europol, Poliția Transfrontalieră din Scoția și cu Eurojust.

În aprilie anul trecut, polițiștii scoțieni au descins în apartamentele din Glasgow, de unde au eliberat 10 femei și au confiscat telefoane mobile și alte obiecte de valoare.

Un purtător de cuvânt al poliției române a declarat că membrii grupului au decis să opereze în Scoția deoarece acolo câștigau mai mulți bani din prostituție decât în România. „De asemenea, au crezut că prin mutarea activității în Scoția autoritățile române nu vor fi în măsură să îi investigheze”, a mai declarat polițistul citat de Daily Record.

Nedelea, unul dintre proxeneți i români a venit la Londra, din România, în 2014 și a început „afacerea” din Scoția în 2015. El trăia o viață de lux, mergea în excursii la Amsterdam, unde fuma marijuana și petrecea în cluburi de noapte, se mai arată în articolul din The Mirror.

Trafic de persoane și proxenetism. Român arestat la Glasgow

Bestia din Glasgow! Pardalian a violat o femeie în plină stradă în timp ce prietenul său ținea de șase

Violator român condamnat la șapte ani de închisoare, în Glasgow

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cetățenii europeni din Marea Britanie, situație incertă după Brexit. Riscăm să nu avem un statut legal

Cum acționează un grup de cerșetori români în Cambridge. Merg la cerșit ca la slujbă