Senatorul PNL de diaspora, Viorel Badea, sprijină proiectul Bacalaureatului la Limba Română în Marea Britanie

Comunicat de presă

La invitaţia senatorului Viorel Riceard Badea, senator pentru Diasporă în Colegiul Europa-Asia al Parlamentului Român, o delegaţie la înalt nivel din Londra – oficiali şi membri ai comunității de români din zona Brent – îşi incepe vizita în România pe 20 martie 2015.

Din delegație vor face parte Kana Naheerathan, Primarul Consiliului Brent (London Borough of Brent); Susan Grace, director adj. al „Newman Catholic College” (NCC); Iolanda Costide, copreședinte PNL Marea Britanie; Luljeta Nutzi, director „Shpresa Programme”; Iris Radulian, director coordonator „MY Romania Group” ; pentru parte din timp d-l Nicolae Raţiu, OBE preşedintele Fundaţiei Raţiu; Mircea Maer, editor la „Ziarul Românesc”, săptămanal al comunității din Londra.
Senatorul Viorel Badea, alături de primarul din Brent


Senatorul Badea a organizat întreg programul vizitei care va dura patru zile şi include o deplasare la Gura Humorului (jud. Suceava) în vederea unei infrăţiri între oraş şi Brent. Delegaţia va fi primită de primarul oraşului, Ing. Marius Ioan Ursaciuc.

Această deplasare va include două obiective importante culturale ale României – Castelul Bran şi Mănăstirea Voroneţ.

La întoarcerea în Bucureşti, se vor ţine întâlniri la Ministerul EducaţieiNaţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în vederea discutării proiectului pilot de a introduce examenul la limba română ca limbă străină în sistemul şcolar britanic – proiect promovat de Newman Catholic College şi My Romania Group; şi la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru a discuta problemele sociale şi de drept al muncii pentru românii care locuiesc şi lucrează in Marea Britanie, în atenţia Primarului Naheerathan.

Delegaţia va face o vizită la Palatul Parlamentului, luni 23 martie.

Aceste întâlniri, cât şi vizita delegaţiei în România au fost facilitate de senatorul Badea ca o urmare directă a vizitei pe care a făcut-o la Londra, între 3 – 5 octombrie 2014, chiar la începutul campaniei prezidenţiale. A fost impresionat atât de munca voluntară depusa de românii din Brent, cât şi de ajutorul şi sprijinul logistic şi moral acordat de Consiliul Brent şi de NCC comunităţii române din zonă.

Cabinetul sen. Viorel Badea, copreședinte PNL Diaspora

My Romania Group – Londra

PNL Marea Britanie”


Badea, senatorul Diasporei despre Stanoevici, ministrul Diasporei: „A spus că va organiza Congresul indiferent de decizia Parlamentului”

Româna, obiect de Bac la Londra. Proiect pentru GCSE la LIMBA ROMÂNĂ

Bacalaureat la Limba Română în Marea Britanie. Comunitatea din Londra sprijină proiectul

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bacalaureat la Limba Română în Marea Britanie. Comunitatea din Londra sprijină proiectul

Ziua Internațională a Transferului de Bani. Parlamentar britanic: Oamenii nu mai trebuie să fie furați