in

Și-a terorizat și abuzat partenera timp de patru ani. Judecătorul i-a dat o pedeapsă pe măsură

Grigore Nedelcu, în vârstă de 35 de ani, a fost găsit vinovat de șapte acuzații de control și comportament coercitiv față de partenera sa, agresarea ei și pervertirea cursului justiției.

El a fost condamnat la șase ani și zece luni după gratii jurații găsindu-l vinovat în unanimitate, în urma unui proces la Curtea din Gloucester.

Procurorul a declarat că Nedelcu a pledat deja vinovat de o acuzație de agresare a femeii, în prezența unui copil.

Victima a spus în declarația sa: „Mă tem de ce se va întâmpla dacă va ajunge iar la mine. Vreau doar să mă lase în pace, ca să îmi pot continua viața. De-a lungul relației noastre am spus da cererilor sale, pentru că nu știam până unde va ajunge dacă aș spune nu. Abuzul a fost adesea public, umilindu-mă în fața străinilor, a familiei și a prietenilor”.

Zeci de ani de pușcărie pentru frații proxeneți Dumitru. Au bătut și au abuzat o femeie pe care o făcuseră sclavă sexuală

Apărătoarea lui Nedelcu a declarat că acesta, cetățean român, se află în Marea Britanie de nouă ani și a lucrat aproape tot timpul. În prezent, el suferă de dependență de jocuri de noroc, dar de când a fost arestat preventiv încearcă să își rezolve această problemă.

Judecătorul i-a spus lui Nedelcu: „Într-o perioadă de patru ani, ți-ai terorizat în mod deliberat și sistematic victima și nu folosesc acest termen cu ușurință. Ai făcut-o să simtă că și cum ea este de vină pentru ceea ce i se întâmplă. Ai „luminat-o” și ai făcut-o să se îndoiască de ea însăși atât de mult, încât totul era din vina ei. Când a găsit curajul să spună poliției ce se întâmpla, ți-ai intensificat campania. Ai presat-o să depună plângeri cu privire la poliție, sugerând că i s-au pus vorbe în gură. A fost reticentă să depună mărturie la proces. A trebuit să se emită un mandat pentru fi adusă în instanță. Ai controlat-o chiar în curte, în timp ce depunea mărturie. A fost îngrozitor să văd așa ceva. Cu toate acestea, ea a arătat mult curaj și a povestit juriului ce i s-a întâmplat.”

Judecătorul l-a condamnat pe Nedelcu la șase ani și 10 luni și i-a ordonat să plătească victimei o taxă suplimentară de 117 lire sterline.

Magistratul a impus, de asemenea, un ordin de restricție pe termen nedefinit de a nu intra în contact cu victima sau cu oricare dintre membrii familiei acesteia și de a intra în orașul unde locuiește femeia.Vedetă din România, acuzată că se prostituează la Londra și Dubai

Cerșetorii și infractorii străini, expulzați din Marea Britanie de la 1 ianuarie, potrivit legilor imigrației