in

Situație alarmantă pentru persoanele peste 50 de ani din Marea Britanie: numărul celor fără un loc de muncă a crescut la 3,6 milioane

Situație alarmantă pentru persoanele peste 50 de ani din Marea Britanie: numărul celor fără un loc de muncă a crescut la 3,6 milioane.

Numărul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani care sunt inactive din punct de vedere economic în Regatul Unit a crescut la 3,6 milioane. Aceasta reprezintă o creștere de aproape 10% de dinainte de pandemie, oferind dovezi puternice ale crizei post-Covidiu, scrie The Guardian.

Alte constatări publicate săptămâna trecută de Oficiul Național de Statistică (ONS) – și luate de laburiști ca un semn al eșecului guvernamental într-o perioadă în care numărul de locuri de muncă vacante și lipsa forței de muncă sunt aproape record – includ date care arată că 375.000 de persoane de peste 50 de ani au solicitat luna trecută ajutoare de șomaj.

Citește și: ”Englezii sunt prea leneși!” Proprietarul unei cafenele critică Brexitul care stopează fluxul de personal din UE

Situație alarmantă pentru persoanele peste 50 de ani din Marea Britanie

Acest total de persoane de peste 50 de ani care primesc ajutor de la stat în timp ce își caută un loc de muncă a crescut cu 65.000 față de luna imediat anterioară pandemiei și vine în condițiile în care locurile de muncă vacante erau de peste 1,274 milioane.

Totalul de 375.000 de persoane de peste 50 de ani care primesc ajutor de șomaj este, de asemenea, cu 173.000 mai mare decât în urmă cu cinci ani. Dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani, clasificate ca fiind inactive din punct de vedere economic, 20% (1,7 milioane de persoane) își doresc un loc de muncă.

Studiul ONS privind stilul de viață al persoanelor de peste 50 de ani, publicat în martie, a constatat că 39% dintre cei care au părăsit locul de muncă sau și-au pierdut locul de muncă în timpul pandemiei ar lua în considerare posibilitatea de a se întoarce la un loc de muncă remunerat în viitor, cei de peste 50 de ani fiind de aproape două ori mai predispuși să ia în considerare acest lucru (58%) decât cei de peste 60 de ani (31%). Nu au existat diferențe semnificative între bărbați și femei.

Aseară, secretarul pentru muncă și pensii, Jonathan Ashworth, a declarat că cele mai recente date au demonstrat necesitatea unei reforme radicale a asistenței guvernamentale pentru a ajuta persoanele care doresc să lucreze să găsească un loc de muncă cât mai repede posibil.

“Ne aflăm într-o criză a costului vieții, cu angajatori care se luptă să ocupe posturile vacante, dar miniștrii au stat deoparte și au permis ca forța de muncă să se reducă de la pandemie”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]

Cum să faceți o solicitare de despăgubiri pentru un accident rutier produs în Uniunea Europeană

avocati uk greva

Avocații penali din Marea Britanie intră în grevă generală: mii de procese vor fi blocate sau perturbate