in

Șoc în Marea Britanie: o femeie și-a ucis copiii de 7 și 11 ani înainte de a-și înjunghia soțul, acum în stare gravă la spital

Șoc în Marea Britanie: o femeie și-a ucis copiii. O femeie a izbucnit în violență și și-a ucis cei doi copii înainte de a-și înjunghia soțul, cerând apoi poliției pedeapsa cu moartea, a declarat un juriu. Veronique John, în vârstă de 50 de ani, care a fost considerată incapabilă să pledeze, și-a înjunghiat copiii de șapte și 11 ani pentru a împiedica soțul să i-i ia de lângă ea, conform procesului. Ea și-a înjunghiat fiul, Ethan, de peste 20 de ori și i-a provocat leziuni cerebrale fiicei sale, Elizabeth, înainte de a-și urmări soțul, Nathan John, și de a-l înjunghia în stomac.
>>> Cine este Gigi Ciobănică, românul condamnat la ani grei de închisoare la Birmingham

Șoc în Marea Britanie: o femeie și-a ucis copiii

Jurații de la Nottingham Crown Court au aflat că ea s-a întors acasă, a sunat la 999 și a spus: “Sun pentru a raporta că mi-am ucis cei doi copii”. Cei doi copii au fost declarați morți la fața locului. Nathan John a supraviețuit. După ce poliția a ajuns la locuința sa din Stoke-on-Trent, pe 11 iunie anul trecut, Veronique John le-ar fi spus: “Dacă aveți o armă, împușcați-mă. Nu sunt un monstru – avea de gând să mi-i ia”.

Ea fusese arestată cu o zi înainte pentru că își agresase soțul, pe care îl suspecta de infidelitate, scrie The Guardian. John le-a spus ofițerilor care au interogat-o: “Nu voiam ca soțul meu să-i ia”. “Este ceva la care mă gândeam de mult timp – să mă sinucid pe mine și pe copii. Dacă nu-mi oferiți pedeapsa cu moartea, nu mai am nimic de spus”, a adăugat ea. “Am făcut-o pentru că îmi iubesc copiii – pentru a-i proteja. Dacă există vreo cale prin care aș putea fi condamnată la moarte, mi-ar plăcea. Vorbesc 100% serios.”

John, angajată a unui magazin de caritate, născută pe insula Saint Vincent din Caraibe, și-a ucis copiii la câteva ore după ce a căutat pe internet: “Poate un străin să fie acuzat de crimă în Regatul Unit?”, a spus acuzarea. Ea a fost acuzată de două capete de acuzare de crimă, tentativă de crimă și un alt cap de acuzare de vătămare, dar a fost declarată incapabilă să pledeze și este tratată într-un spital securizat.

”Incapabilă să participe la proces în vreun sens semnificativ”

Judecătorul, dl Justice Choudhury, le-a spus juraților: “Acest proces este neobișnuit – s-a constatat că inculpata se află sub un handicap. Ea este incapabilă să participe la proces în vreun sens semnificativ. Sarcina dumneavoastră este să decideți dacă inculpata a comis faptele de a le provoca ilegal leziuni și de a-i ucide pe Ethan și Elizabeth, care au condus la decesul acestora, și de a-i provoca ilegal leziuni domnului John.”

Peter Grieves-Smith, procuror, a declarat că “furia lui John fierbea chiar sub suprafață” în ziua crimelor, pe 11 iunie anul trecut, după ce își lovise soțul cu o lamă de lemn cu o zi înainte. Ea a fost arestată la domiciliu în acea noapte, interogată sub prudență și a primit o notificare de rezoluție comunitară.

Soțul a supraviețuit

Potrivit instanței, cuplul se confrunta cu dificultăți în relație, John nedorind ca soțul ei să aibă un telefon cu acces la internet. “Ceea ce s-a întâmplat pe 11 iunie nu a venit din senin”, le-a spus Grieves-Smith juraților. “Tensiunea a crescut în zilele anterioare. În acea zi, ea a izbucnit, și-a ucis copiii și l-a atacat pe Nathan.”

După ce a fost înjunghiat puțin după ora 14.00, Nathan John a sunat la 999 și a spus “Soția mea tocmai a venit la spălătoria auto și m-a înjunghiat – a spus că tocmai își omorâse copiii.”

Ethan a fost declarat mort după ce a fost găsit într-un dormitor cu o rană lungă de 17 cm la gât, în timp ce Elizabeth a fost descoperită în sufragerie, suferind un traumatism cranian și “trei lovituri cu un obiect ascuțit”, inclusiv la stomac.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sute de mii de părinți din Marea Britanie vor primi 50 de lire sterline de la HMRC

Haos în principalele aeroporturi din Marea Britanie: turiști disperați, pierderi masive de bagaje. „O rușine națională”