in

Șoc în școlile din Anglia: Mii de plângeri cu privire la abuzuri sexuale

Poliția britanică a lansat anchete în urma publicării a 5.800 de mărturii cu privire la abuzuri sexuale, hărțuiri și agresiuni site-ul – “Everyone’s Invited” – care denunță o „cultură a violului” în instituțiile școlare britanice, inclusiv la unele prestigioase școli private, relatează AFP.

Site-ul “Everyone’s Invited” le permite tinerilor britanici să raporteze în mod anonim agresiuni la care au fost supuși în timpul școlii.

Lansat în iunie 2020 de către o studentă în vârstă de 22 de ani, site-ul înregistrează în prezent peste 5.800 de mărturii care implică numeroase instituții școlare, inclusiv unele prestigioase, precum Colegiul Eton.

Poliția a anunțat într-un comunicat că a “examinat conținutul” site-ului și „încurajează” orice potențială victimă să depună plângere, după care a primit un număr de plângeri cu privire la infracțiuni specificate.

Abuzează sexual o fată de 14 ani în Southend. Închisoare pentru românul George Zmeu

“Salutăm orice inițiativă care încurajează victimele unui delict sexual să se exprime și să caute susținere”, a anunțat comisarul Mel Laremore, însărcinat cu violuri și delicte sexuale, iar “noi luăm foarte în serios acuzațiile de agresiuni sexuale”.

“Numărul mărturiilor publicate pe acest site este profund îngrijorător”, apreciază ea, adăugând că majoritatea faptelor relatate, “trecute și actuale”, au avut loc în “instituții școlare din Londra și din întreaga țară.

Poliția a anunțat că a contactat școlile identificate, cu scopul de a le oferi victimelor acestor abuzuri sexuale “o susținere specializată”.

Ea a intrat în contact cu proprietara site-ului, în vederea înserării unui link care să le permită celor care postează să contacteze în mod direct poliția.

Mărturiile publicate relatează violuri, agresiuni sexuale și cazuri de “răzbunare pornografică” ale unor adolescente adesea foarte tinere – mâini băgate sub fuste, tinere drogate la petreceri, distribuiri masive ale unor fotografii nud.

Presiunea a crescut săptămâna aceasta asupra școlilor, cărora li se reproșează o pasivitate față de atmosfera din interior.

În urmă mai multor menționări pe “Everyone’s Invited”, Highgate School, o școală privată din nordul Londrei, a anunțat, într-un comunicat, că lansează o anchetă independentă.

Școala, “profund șocată și îngrozită de aceste dezvăluiri”, a promis sa “audă” vocea victimelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vremea în Marea Britanie: Se anunță temperaturi record săptămâna viitoare

Fosta amantă a lui Boris Johnson, dezvăluiri spectaculoase. Ar fi primit bani din fonduri publice pe vremea când Boris era primarul Londrei