in

Șofer de camion român, responsabil pentru moartea a trei oameni pe autostradă în Marea Britanie

Șofer de camion român, responsabil pentru moartea a trei oameni pe autostradă în Marea Britanie

Un șofer de camion român a fost condamnat la 8 ani și 10 luni de închisoare în Marea Britanie, după ce a provocat un accident în lanț în urma căruia au murit trei persoane și altele au suferit răni grave, relatează BBC.

Ion Onuț, în vârstă de 41 de ani, a pledat vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare, inclusiv conducere imprudentă și provocarea unui accident mortal in luna iulie a anului trecut pe o autostradă din Comitatul Durham (nordul Angliei).

Anchetatorii au descoperit că șoferul român care se stabilise în Marea Britanie naviga pe site-uri de dating de circa o oră înainte de a pierde controlul camionului încărcat cu fertilizanți.

Istoricul telefonului său a arătat că acesta interacționa pe aceste site-uri și își edita profilul nefiind atent la drum și ignorând avertismentele de a încetini, intrând în plin într-un lanț de mașini staționate în trafic după un incident cu un autoturism cu scurgeri de lichid de frână.

Marea Britanie. Șofer român condamnat la închisoare. Transporta imigranți ilegali

„Nu ai adormit la volan, ceea ce ar fi fost oricum destul de grav. De fapt, navigai pe internet pe site-uri de întâlniri în căutarea de parteneri de sex ocazional”, a spus judecătorul James Adkin adăugând că acțiunile lui Onuţ au avut urmări „catastrofice”.

Onuţ avea în jur de 90 de kilometri pe oră când a lovit lanțul de mașini, provocând o coliziune în care au fost implicate două camioane și patru mașini.

Românul a scăpat controlul mașinii, „distrugând totul în cale” înainte ca vehiculul să se oprească după 100 de metri și să ia foc.

Șoferul inconștient a fost salvat din cabina în flăcări de alți doi șoferi.

„Era total afundat în activitatea lui pe Internet de o bună bucată de vreme, căutând sex, în timp ce se afla la volanul unui camion cu încărcătură mare pe o autostradă aglomerată”, a arătat procurorul de caz.

Un tânăr care și-a părinții a dezvăluit că viața i-a fost distrusă și a spus că „resimte o furie insuportabilă la adresa șoferilor care folosesc telefoane mobile în timp ce se află la volan”.

De asemenea, o fată și-a pierdut tatăl care avea să fie bunic în curând.

Avocatul șoferului român a spus la proces că acesta are remușcări și a prezentat scuze pentru dezastrul provocat de acțiunile sale.


…Șofer de camion român, responsabil pentru moartea a trei oameni pe autostradă în Marea Britanie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.7]

amenzi plf romania

50.000 de amenzi pentru un formular! Haosul provocat de completarea PLF la intrarea în România

Boris Johnson lockdown

BREAKING NEWS! Boris Johnson recunoaște că a participat la petrecerea din lockdown: „Trebuie să-mi asum responsabilitatea”