in

Șofer din Suceava transporta români în Anglia fără autorizație

Polițiștii suceveni efectuează ample acțiuni de verificare a legalității transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislației în acest domeniu poate avea consecințe din cele mai grave, scrie newsbucovina.ro.

Astfel, au fost controlate peste 200 de autovehicule, au fost testați cu aparatul etilotest 89 de conducători auto și au fost reținute trei permise de conducere.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.885 lei, inclusiv la acte normative care reglementează legalitatea transportului de persoane.

Totodată, au fost retrase trei certificate de înmatriculare și au fost indisponibilizate trei autoturisme folosite de „pirații rutieri”.

Un bărbat de 44 de ani, din Fălticeni, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, și efectua transport rutier de persoane contra cost, pe ruta România-Anglia, fără a deține autorizație sau copie conformă valabilă.

A fost sancționat contravențional și s-a dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor cu  numărul de înmatriculare, precum și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Polițiștii solicită cetățenilor, și în special copiilor, să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-și viața în pericol.

Apelarea la astfel de soluții de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca șoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilitățile necesare transportatorilor rutieri autorizați, să fie sub influența alcoolului sau să aibă intenții de natură infracțională, spune poliția.

De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate și verificate din punct de vedere tehnic pentru desfășurarea de activități de transport public de persoane.

Doi șoferi români „sifonau” combustibil într-o parcare din Anglia. Arestați și condamnați

Zeci de mii de euro găsiți la 5 șoferi de tir români care duceau imigranți ilegali în Anglia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Irlanda. Român acuzat că a violat o fată de 15 ani. I s-a refuzat eliberarea pe cauțiune

Essex: Tragedie fără margini într-o familie de români. Copil născut mort, după ce moașa a trimis-o acasă de la spital. „M-a trimis acasă cu niște paracetamol”