in

Șofer român căra imigranți afgani în Anglia într-un compartiment secret al microbuzului

Un șofer român în vârstă de 20 de ani a fost oprit de polițiștii de frontieră britanici la Dover, pe 16 martie.

El încerca să transporte șapte persoane, inclusiv doi copii, în Marea Britanie, folosind un compartiment secret din interiorul vanului său.

În interiorul microbuzului pe care îl conduceau se aflau și cinci pasageri legali.

„Când ofițerii au căutat vehiculul, au descoperit că a fost creat un perete fals între scaunele pasagerilor din spate și zona de bagaje. În interiorul partiției erau șapte persoane, inclusiv doi minori”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Liviu Borobeică a fost arestat și a pledat vinovat la Curtea din Canterbury la acuzația de asistare a imigrației ilegale în Marea Britanie. Pentru fapta lui a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare.

Paul Morgan, director în Poliția de Frontieră pentru Europa de sud-est, a declarat: „Autovehiculul a fost adaptat pentru contrabandă. Nu exista nicio cale ca oamenii să fie ascunși în interiorul partiției fără asistență externă. Scaunele din spate, care au fost înșurubate, trebuiau scoase pentru a avea acces în compartiment”.

Directorul adjunct David Fairclough, de la echipa de investigații penale și financiare, a declarat: „Nu a fost acordată atenție siguranței celor șapte persoane ascunse în interiorul camerei înghesuite. Dacă ar fi existat vreun accident, nu aveau cum să scape, fiind un risc real de rănire gravă.”in line with the immigration rules.”
Ciocniri violente. Zeci de arestări în centrul Londrei. Se anunță blocarea Podului Waterloo

Ce tragedie! Un român blocat în trafic din cauza unui accident pe M5 află că victima era chiar prietena lui