in

Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie. A încercat să scoată din țară un bărbat acuzat de pedofilie

Sebastian Gabriel Podar, în vârstă de 48 de ani, din Câmpia Turzii, România, a fost arestat ca parte a unei operațiuni a Agenției Naționale pentru Criminalitate în portul Dover, la primele ore ale zilei de miercuri, 2 decembrie 2020.

Camionul său era monitorizat ca parte a operațiunii Symbolry, o anchetă de lungă durată a NCA asupra unui grup de criminalitate organizată despre care se presupune că se află în spatele unei operațiuni de contrabandă care a introdus și a scos ilegal din Marea Britanie sute de imigranți.

Nouă persoane au fost descoperite în partea din spate a autovehiculului, rezervat pentru a urca pe un feribot către Franța.

Printre cei nouă se afla și un bărbat din Bangladesh, în vârstă de 39 de ani, cercetat pentru infracțiuni sexuale asupra unor copii, de către polițiști în Nottinghamshire. Ulterior, acesta a fost acuzat de 20 de infracțiuni.

Camioane românești și taxiuri folosite pentru a introduce ilegal imigranți în Marea Britanie

Restul de opt imigranți, din India, Algeria și Bangladesh, au fost paradați autorităților de imigrație.


Podar fusese oprit și pe 16 octombrie, în același camion, de polițiști, în zona Edmonton din nordul Londrei. Cu acea ocazie, în vehiculul său au fost găsiți șase imigranți.

Podar a fost trimis în instanță cu două acuzații de încercare de facilitare a încălcarea legii imigrației.

El a negat inițial acuzațiile, dar la jumătatea procesului și-a schimbat pledoaria în vinovat. La 19 mai 2021, a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Condamnarea lui Podar au venit în aceeași zi în care peste 130 de ofițeri ai Agenției Naționale pentru Criminalitate au efectuat o serie de raiduri în estul Londrei, vizând organizatorii unei rețele de trafic de persoane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Șoferii români, mărturii despre IADUL de la Calais. „S-au spart parbrize, s-au tăiat prelate… Dacă prind un imigrant la mine în cabină și îl bat”

Lucrătorii din Marea Britanie, alungați de Brexit și de carantină. Restaurantele încearcă să acopere lipsa de personal