in

Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie la 9 ani de închisoare, era creierul unui grup infracțional

Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie la 9 ani de închisoare, era creierul unui grup infracțional. El a introdus ilegal migranți. Marinel Dănuţ Palage ar fi ascuns refugiații în spatele camionului său frigorific cu care transporta spanac. Românul ar fi fost creierul unui grup infracțional, potrivit Daily Mail, citat de ObservatorTV.
Citiți și: Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie

Românul de 31 de ani, care locuiește în Spania, ar fi făcut parte dintr-un grup de cinci traficanți de persoane. Conform anchetatorilor, Marinel Danut Palage, Jamal Saied, 38 de ani, Hemin Salih, 37 de ani, Pshtewan Ghafour, 37 de ani, și Kamaran Kader, 44 de ani, luau în primire migranții în nordul Franței, îi îmbarcau în camion și îi furișau în Marea Britanie prin portul Portsmouth.

Migranții erau apoi duși în zona industrială din Runcton, lângă Chichester, West Sussex, unde alți șoferi îi preluau și în trasportau în Midlands și în nordul Angliei. Palage și ceilalți patru au fost arestați în martie 2019, în urma unei anchete a Agenției Naționale pentru Criminalitate, care a durat 4 ani. În timpul unei percheziții în camionul românului, polițiștii au găsit pungi de plastic în care se aflau câteva zeci de mii de lire sterline. Banii erau ascunși în spatele tahografului.

Românul ar fi fost creierul grupului infracțional

“Acest grup de contrabandă de persoane s-a mulțumit să pună migranți vulnerabili, inclusiv copii, în spatele camioanelor frigorifice ore în șir, în timpul traversărilor periculoase ale Canalului. Reiese clar din dovezile pe care le-am constatat că singurul lor motiv a fost profitul, fără a ține cont de siguranța migranților”, a declarat comandantul filialei NCA, Richard Harrison.

În timpul procesului, judecătorul a spus că Palage nu a arătat niciun fel de remușcare sau părere de rău pentru faptele sale. El împreună cu Pshtewan Ghafour, tatăl a trei copii, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru rolul său în organizație, au fost găsiți vinovați de conspirație pentru a facilita imigrația ilegală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.4]

Flota mașini lux familiei regale

Flota de mașini de lux a familiei regale britanice, cât valorează și ce mașini conține

averea privată regelui Charles al-III-lea

Cât de mare este averea regelui Charles al-III-lea, ce dezvăluie presa britanică