in

Șofer român de TIR, vinovat pentru moartea unui alt conducător auto

Un șofer român de tir a fost găsit vinovat pentru provocarea morții unui alt șofer atunci când și-a oprit vehiculul pe autostradă și a încercat să dea cu spatele, după ce a ratat o ieșire.

John Robinson, în vârstă de 24 de ani, a intrat în spatele tirului condus de Marcel Bălan, pe A19, în localitatea Washington, puțin înainte de miezul nopții, pe 12 martie anul trecut.

La Newcastle Crown Court, Bălan, în vârstă de 57 de ani, domiciliat în Barnsley, a fost găsit vinovat pentru provocarea morții lui Robinson, prin conducere periculoasă.

El a susținut că doar a încetinit vehiculul, deoarece a crezut că remorca era slăbită. Bălan se află în arest preventiv și își va cunoaște sentința pe 7 februarie.

Într-o declarație publicată în urma verdictului, familia domnului Robinson a declarat: „Indiferent care ar fi rezultatul acestui proces, nu va schimba faptul că l-am pierdut pe John, iar acest lucru ne va afecta pentru tot restul vieții noastre”.

Sergentul Steve Armstrong a considerat acțiunile lui Bălan „iresponsabile și incredibil de periculoase” și a spus că familia Robinson a îndurat 10 luni dificile.

„Durerea lor s-a agravat în condițiile în care Bălan a optat să meargă în acest proces, iar familia domnului Robinson a fost forțată să retrăiască evenimentele din acea noapte, când fiul lor a fost atât de crud luat de lângă ei”, a adăugat acesta.

Tirul condus de român, care lucra la compania de transport TLP Haulage, din Birmingham, se îndrepta spre Sunderland pentru a face o livrare.

Acesta a ratat ieșirea pentru A1231, a oprit vehiculul greu și a încercat să dea cu spatele.

Anglia: Șofer de camion român, acuzat că a provocat moartea unui tânăr britanic
Marea Britanie. Comitetul de urgență COBRA reunit pentru criza provocată de coronavirus

Regina Elisabeta II a promulgat acordul Brexit cu opt zile înaintea ieșirii din UE