in

Șofer român transporta 25 de imigranți în Anglia, în camionul frigorific. „Oamenii urlau, băteau disperați în pereții remorcii, țipând după ajutor”

Un șofer român de TIR riscă să stea mulți ani în închisoare, în Olanda, după ce în camionul lui frigorific au fost găsiți 25 de imigranți aproape morți.

Cei 25, imigranți ce doreau să intre ilegal în Marea Britanie, au rămas fără oxigen și Poliția a publicat imaginile „horror” filmate imediat după deschiderea ușilor semiremorcii, scrie Observator News.

Cei 25 de imigranți au fost mai aproape de moarte ca niciodată, pe un feribot care a plecat din Vlaardingen în noiembrie 2019. Închiși de 10 ore într-o semiremorcă frigorifică, oamenii au rămas fără oxigen și au început să urle, să bată în pereți și să strige după ajutor.

Feribotul s-a întors în Olanda, iar acolo polițiștii și salvatorii chemați de urgență au deschis ușile. Imaginile surprinse atunci au fost arătate la tribunal, unde e judecat șoferul român, Liviu S. în vârstă de 40 de ani.

Șofer român aducea albanezi ilegal în Marea Britanie. Imigranții aveau hainele îmbibate cu înălbitor pentru a deruta câinii poliției

Patru filme au fost vizionate la tribunal, iar ad.nl scrie că imaginile te înfioară văzând cât de aproape erau de moarte cei 25 de imigranți, irakieni și kuweitieni, între care șase minori.


Printre hălci de carne înghețate, oamenii urlă, bat în pereții semiremorcii cu disperare, cer ajutor. Unii sunt inconștienți, întinși pe burtă pe podea, alții stau chirciți cu capul pe genunchi, câțiva se prăbușesc când sunt deschise ușile.

Anchetatorii au stabilit și cum au scăpat totuși cu viață cei 25 de oameni. Unul dintre ei, Omar, a urcat în camion cu o bară de fier la el. Cu ea a făcut o gaură în peretele semiremorcii, au respirat cu rândul acolo.

Liviu, șoferul român, transporta carne din Germania în Anglia și a negat imediat după arestare că ar fi știut de prezența celor 25 de migranți în camionul lui. Susține că nu a deschis ușile după ce au fost sigilate la abatorul din Sögel, unde a fost încărcată marfa.

Românul a plâns luni, la tribunal, la audieri. Le-a spus anchetatorilor că în România are o familie lovită de nenorociri: fiica lui suferă de pneumonie, fiul lui are probleme cu vederea, iar de 8 luni de când e în închisoare a aflat că soacra lui are cancer.

Liviu susține că e complet nevinovat și compania de prelucare a cărnii încearcă să-l învinovățească. Avocatul lui spune că niciunul dintre cei 25 de migranți nu l-a recunoscut atunci când le-a fost arătată fotografia lui.

Procurorii au cerut o condamnare de 10 ani de închisoare pentru Liviu. Instanța a decis că va da sentința peste două săptămâni.

Turiști în România, clandestini în Italia, 9 arestări. Imigranții ilegali ajungeau în camioane prin Trento și Gorizia, plăteau 3.500 de euro de persoană

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie interzice folosirea antenelor 5G produse de chinezii de la Huawei: „Este cel mai potrivit pentru securitatea națională”

28 de lucrători agricoli români de la ferma din Herefordshire, infectați cu COVID-19