in ,

Soția lui Nicu Enciu, șoferul român de autobuz din Londra ucis de coronavirus: „Un tată extraordinar, făcea orice pentru fetițele lui”

Povestea românului Nicu Enciu, ucis de coronavirus la Londra este pe paginile tuturor ziarelor din Marea Britanie. Românul, șofer de autobuz în Londra, a murit la datorie, iar britanicii îl consideră erou. Soția sa a făcut mărturisiri impresionante pentru Observator. Ea a spus cum bărbatul a sunat-o de pe patul de spital să-și ia rămas bun.

„Mă duc acum la terapie intensivă și nu știu dacă mă mai întorc”. Au fost ultimele cuvinte pe care Nicu le-a spus la telefon soției sale și celor două fiice, aflate la trei mii de kilometri depărtare.

Soția a povestit, printre lacrimi, cum a luptat bărbatul său, ca un erou, până în ultima clipă.

„M-a sunat pe cameră vineri seara. I s-a spus că trebuie să meargă la terapie intensivă și a zis că nu știe dacă se mai întoarce de acolo. Un exemplu de om și de cadru militar. Un tată extraordinar, făcea orice pentru fetițele lui”, a mărturisit Georgeta Enciu.

Ambasada României – mesaj de condoleanțe pentru șoferul de autobuz român mort de Covid-19 în Londra

Un şofer român a murit de COVID-19 la Londra. «Nu mă mai întorc», a spus bărbatul după ce a transmis familiei PIN-urile de la carduri

Nicu, fost pompier, a venit în Londra în urmă cu cinci ani, și s-a angajat ca șofer de autobuz. Voia să ofere o viață mai bună familiei sale, rămasă în Galați.

S-a stins departe de cei dragi, dar în ultimele clipe i-au fost aproape câțiva români.


„Prima oară când l-au luat cu masca de oxigen a avut grijă de el o asistentă româncă din Galați și la terapie tot o asistentă din Galați a avut grijă de el. Pe el l-au luat vineri cu salvarea într-o stare foarte rea deci nu avea oxigen decât 30%, în plămâni și în sânge, deci foarte, foarte rău era”, a povestit femeia.

Publicațiile din Marea Britanie îi numesc pe angajații din transportul public londonez o armată de eroi, pentru că se expun zilnic virusului nenorocit, iar povestea lui Nicu a ținut prima pagină a marilor publicații.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, al cărui tată este șofer de autobuz în capitala britanică, i-a adus un omagiu românului ucis de coronavirus:

„La fel ca tatăl meu, Nicu s-a mutat in orașul nostru pentru o viată mai buna si ii plăcea sa lucreze ca șofer in Sudul Londrei. Nu pot sa nu mă gândesc la faptul ca tatăl meu sau colegii și prietenii lui puteau fi in locul său”, a spus Primarul Khan.

Un coleg al lui Nicu, Martin, polonez de origine, este printre cei care au avut inițiativa de a deschide un cont de donații pentru a-i ajuta familia și pentru repatriere.

„Îi plăcea mult ce făcea și nu se plângea niciodată. Cu cât ne mișcăm mai repede, cu atât putem strânge mai mulți bani pentru familia lui, care sigur va fi într-o situație grea, pentru că venise aici să câștige bani pentru ei, să le facă viața mai bună și probabil acum vom pierde tot”, a spus Martin.

23 de șoferi de autobuz au fost răpuși de virus in ultimele doua săptămâni la Londra.

„Sunt mândru să conduc un autobuz londonez, sunt mândru de locul meu de muncă, sunt mândru că-i transport pe lucrătorii din prima linie spre locurile lor de muncă. Din acest motiv conduc în continuare, dar mi-e teamă că voi muri”, declara într-un video un șofer de autobuz londonez.

Peste 70 de romani au murit departe de țară de la debutul pandemiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Restricțiile de zbor cu România expiră pe 2 mai. Companiile aeriene își reiau cursele, inclusiv din și către Marea Britanie

Marea Britanie, pe cale să implementeze carantina de două săptămâni pentru cei care intră în țară