in

Spălătorii auto cu patroni români, închise în Republica Irlanda

Două spălătorii auto din Letterkenny, Irlanda, au fost închise după un raid al polițiștilor și funcționarilor de la mai multe agenții guvernamentale.

 

Cele două unități se aflau la o depărtare de un kilometru una de cealaltă, aproape de centrul orașului Letterkenny. Polițiștii au fost însoțiți de funcționari din cadrul Autorității de Sănătate și Siguranță, Departamentul de Protecție Socială, Comisia de Relații de Lucru.

Mai mulți bărbați și femei care lucrau în acele spălătorii auto au fost intervievați.

Anul trecut, în luna octombrie, polițiștii au găsit în aceeași localitate mai mulți români care munceau pe salarii de mizerie tot într-o spălătorie auto.


Potrivit Irish Times, celor cinci li se promisese că vor fi plătiți cu bani cash și li se va asigura și cazare. În loc de asta li s-au confiscat pașapoartele și nu au văzut niciun ban.

Polițiștii au spus că cei cinci erau constrânși să continue să lucreze în spălătoria auto sub amenințarea că familiile lor din România ar fi avut de suferit dacă spuneau ceva autorităților.

 

Cum oamenii nu cunoșteau limba engleză și nu aveau nici cunoștințe juridice, au rămas acolo până au fost descoperiți de polițiști.

Români sclavi în Irlanda. Munceau sub amenințare la o spălătorie auto

Un traficant de persoane periculos a fost arestat în Irlanda de Nord

„Sclavi” într-un parc de rulote din Țara Galilor

Căutat în toată Europa, prins la o spălătorie auto din UK. Acuzat de atacuri în Ungaria

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Scandal în UK: „Nu vrem muncitori români și polonezi la restaurarea Big Ben”

Galerie FOTO – Sărbătoarea Învierii Domnului la Londra. Momente emoționante de la slujba de Paște, surprinse de fotograful Dumitrel Rada