in

Surse: Românii atacați în Belfast erau scandalagii. „Oamenii și-au făcut singuri dreptate din cauză că autoritățile nu au luat măsuri”

Românii care au fost atacați de mai mulți bărbați mascați, cu bâte de baseball, erau scandalagii, iar vecinii îi reclamaseră de mai multe ori la consiliul local și la poliție, a declarat o sursă din zonă, care a dorit să rămână anonimă.

Potrivit acestei surse, cele cinci persoane atacate sunt români de etnie romă și au provocat probleme în trecut.

„Ei au fost avertizați de către vecini, de oameni de la primărie”, a declarat un alt român, care locuiește în zonă. „Este adevărat că nimic nu justifică violența, însă nu a fost un atac aleatoriu, cum s-a mai întâmplat, ci mai degrabă oamenii au vrut să își facă singuri dreptate”, a mai spus acesta.

Sursa noastră a mai spus că din toți cinci, doar unul singur a fost bătut: „Se îmbăta, ieșea pe stradă și se lua de lume. Striga după oameni, îi înjura”. „Au fost avertizați să se liniștească, a fost chemată poliția, însă degeaba”, a mai spus cel care ne-a contactat. Potrivit acestuia, nici poliția, și nici consiliul local nu au luat măsuri pentru ca lucrurile să nu degenereze.

Pe de altă parte, comandantul poliției din Newtownabbey, zona de la periferia Belfastului unde s-a petrecut incidentul, Sue Steen, spune că nu există nicio justificare pentru atac.

Acțiunile celor responsabili de acest incident nu reflectă opinia comunității largi, care a fost foarte vocală în sprijinul acordat victimelor”, a declarat Steen.

Incidentul a avut loc duminică, 6 ianuarie, la ora 20.20, când mai mulți bărbați au intrat cu bâtele de baseball peste cei cinci români. Unul dintre ei, în vârstă de 28 de ani, a fost lovit cu bestialitate, fiind transportat la spital cu un umăr rupt și plăgi prin înjunghiere. Ceilalți au suferit răni minore, alegându-se doar cu o sperietură.

Potrivit poliției, nu au existat urme care să ducă la concluzia că ar fi fost folosite arme de foc, așa cum se vehiculase.

Ancheta continuă pentru prinderea celor responsabili de acest atac, considerat o infracțiune comisă din ură rasială.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nouă ipoteză în cazul morții românului Tudor Simionov. Ucis de mafia albaneză care cere taxă de protecție în centrul Londrei

Guvernul de la Londra nu vrea să amâne Brexitul. „Vom părăsi UE pe 29 martie”