in

Tabăra ilegală a cerșetorilor români din centrul Londrei, DISTRUSĂ în sfârșit de autorități

Tabăra ilegală din centrul Londrei, de pe Park Lane, care adăpostea cerșetorii români, a fost în cele din urmă dărâmată, după șapte ani.

Imaginile publicate de Daily Mail arată imagini cu lucrătorii Consiliului Westminster care strâng grămezi de gunoi și dezmembrează corturile de pe spațiul verde din inima capitalei britanice.

În ultimele săptămâni au avut loc numeroase reclamații din partea proprietarilor din vecinătate, la câțiva pași de Palatul Buckingham.

Timp de aproximativ șapte ani, scrie MailOnline, tabăra ilegală a fost frecventată de diferite grupuri care au venit și au plecat, de multe ori provocând neplăceri celor care locuiesc și lucrează într-una dintre cele mai bogate zone din Londra.

Șeful Consiliul Westminster, Rachael Robathan, a declarat luna trecută că autoritatea locală nu are puterile legale sau resursele necesare pentru a face față taberelor de unde oamenii refuză să plece și a cerut ajutorul Ministerului de Interne pentru închiderea taberei.

Romii cerșetori din România distrug centrul Londrei. Au improvizat un bordel într-un cort, în fața unei școli

După ce ocupanții au plecat și și-au abandonat corturile, autoritățile au intrat, înarmate cu mașini grele și vehicule de strâns gunoiul, pentru a curăța mizeria în acest weekend.

„Locuitorii și magazinele locale nu ar trebui să suporte o tabără ilegală în mijlocul unuia dintre drumurile noastre principale, ei sunt cei care ajung să plătească factura pentru operațiunea de curățare”, a spus șeful consiliului.

Într-o scrisoare adresată ministrului de Interne, Robathan ceruse să se facă mai multe pentru a combate traficul de persoane din Marea Britanie și pentru a se extinde legile privind imigrația.
Marea Britanie. Cel mai mare declin demografic de după război. Sute de mii de persoane au părăsit Regatul Unit din cauza pandemiei

Sclavi în UK. Doi români locuiau în condiții mizerabile, într-un magazin abandonat