in

Țările din care provin cei mai mulţi luptători pentru Statul Islamic

Al patrulea membru al echipei de execuţie Isis, poreclită “The Beatles pentru accentul britanic şi condusă de Mohammed Emwazi (sau “Jihadi John”), a fost identificat că fiind El Shafee Elsheikh, un convertit în vârstă de 27 de ani si fost mecanic în vestul Londrei, care provine dintr-o familie de comunişti sudanezi.

Conform investigaţiei realizată de BuzzFeed News în colaborare cu Washington Post, citată de Independent, despre El Shafee Elsheikh se presupune că a călătorit în Siria în 2012 si a fost radicalizat în moscheile din vestul Londrei, fiind identificat de către forţele secrete britanice şi americane. 

Se pare că fratele sau mai mic, Mahmoud, l-a urmat în Orientul Mijlociu şi a luptat pentru Isis până când a fost ucis în Irak anul trecut.

Grupul de execuţie “The Beatles” a decapitat 27 de ostatici, inclusiv britanici, americani şi japonezi, precum şi 18 membri ai armatei siriene. Emwazi a fost ucis într-un atac cu dronă al SUA în luna noiembrie, la scurt timp după ce a fost identificat că fiind “Jihadi John”.

Ceilalţi doi membri ai grupului au fost dezvăluiţi că fiind Aine Davis şi Alexanda Kotey, ambele din Londra.

În timp ce aceşti britanici au devenit cunoscuţi, graficul de la Statista arată că Belgia a fost ţara vest-europeană de unde provin cei mai mulţi luptători pentru grupul terorist în 2015.CITITI MAI MULT:

Ţările în care tinerii cred că vor munci toată viaţa, fără să ajungă să se pensioneze

Fiscul a pus ochii pe românii din diaspora. Vezi dacă trebuie să plătești impozite în România

Populaţia Londrei va ajunge la 10 milioane de oameni în următorul deceniu

De ce creierul nostru oboseşte după-amiaza? Un specialist neurolog ne răspunde

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Quiche cu ciuperci

Veşti proaste pentru fumători! În cazul unui Brexit, preţul ţigărilor din Marea Britanie ar putea exploda