TikTok va înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa, într-o investiţie de 420 de milioane de euro, sute de noi locuri de muncă

Platforma de socializare video TikTok, deţinută de o companie chineză şi care riscă să fie interzisă în Statele Unite din motive de securitate naţională, a anunţat joi că va înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa, într-o investiţie de 420 de milioane de euro, extinzându-şi prezenţa în această ţară unde desfăşoară deja operaţiuni care gestionează relaţiile cu autorităţile de reglementare, transmite Reuters.

Anunţul are loc la câteva zile după ce compania mamă a TikTok, ByteDance, a informat că analizează transferarea în străinătate a sediului său central, în urma unei informaţii din presa britanică potrivit căreia divizia ar putea fi transferată la Londra.

Investiţia TikTok în Irlanda, în valoare de 420 de milioane de euro, vine într-o perioadă dificilă a relaţiilor dintre China şi Occident, cu dezacorduri legate de o serie de probleme, de la comerţ şi gestionarea pandemiei coronavirusului la situaţia politică din Hong Kong.

Preşedintele american Donald Trump şi parlamentarii americani au afirmat că TikTok este un risc pentru securitatea naţională. Trump a avertizat că va interzice aplicaţia de socializare în Statele Unite, de la 15 septembrie, dacă operaţiunile acesteia nu vor fi vândute Microsoft sau altei companii americane.

Irlanda este unul dintre cele mai mari hub-uri de centre de date din Europa şi găzduieşte deja operaţiunile unor companii mari, cum ar fi Amazon, Facebook şi Google, divizie a grupului Alphabet.

Centrul de date al TikTok va crea sute de locuri de muncă, va mări capabilitatea globală a TikTok, semnalând angajamentul pe termen lung al companiei în Irlanda, a declarat directorul pentru securitatea informaţiei la nivel global al companiei, Roland Cloutier, într-o postare pe blog.


Firmele străine asigură în mod direct unul din 10 locuri de muncă din Irlanda, find atrase de nivelul scăzut al impozitelor. “DeciziaTikTok de a înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa este binevenit şi poziţionează Irlanda ca p bază importantă pentru operaţiunile globale ale companiei”, a spus Martin Shanahan, şeful agenţiei de stat pentru inverstiţii străine.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pentru prima dată în peste 40 de ani, se deschid pentru public Grădinile Castelului Windsor

Val de căldură în Marea Britanie, temperaturile cresc până la 37° C, zile mai calde decât în Caraibe