in

Ținea 15 oameni în sclavie la Londra. „Vă rup picioarele și vă nenorocesc familiile”, îi amenința bestia


 David Lupu, în vârstă de 29 de ani, un român care exploata 15 bărbați pe care îi ținea într-o cameră și îi punea să muncească pe nimic multe ore zilnic, a fost găsit vinovat de Curtea din Londra.

Potrivit newhamrecorder.co.uk, Lupu le luase actele de identitate oamenilor, însă doi dintre bărbați au găsit puterea de a merge la poliție și a povesti ce li se întâmpla. Bruta plecase pentru câteva zile, iar când s-a întors i-a amenințat că le rupe picioarele și că le nenorocește familiile din România.

Astăzi, 23 martie, Lupu a fost găsit vinovat pentru șapte infracțiuni de  sclavie sau servitute.

Românul avea oferte de muncă false în Regatul Unit, pentru ca apoi să devină violent și să îi amenințe pe cei pe care îi aducea să muncească.

Acesta promitea fiecărui muncitor £ 50 la zi și cazare în Londra. În realitate, le plătea doar o mică parte din bani și îi caza claie peste grămadă într-o garsonieră din Waltham Forest.

Lupu primea o sumă “considerabil mai mare” de la angajatorii pentru munca bărbaților și ar fi putut să le plătească un salariu legal și să obțină și profit pentru el însuși, au spus procurorii.

Oamenii dormeau pe unde puteau în bucătărie, în dormitor, pe hol, chiar și în debara, uneori pe saltele pe care le găseau pe stradă.

El îi speriase pe oameni că vor fi arestați dacă vor fi descoperiți. Potrivit muncitorilor, aceștia au început să lucreze la demolarea unei clădiri din Lancaster Gate pe 14 august, dar nu au primit nimic până la sfârșitul lunii.

Când i-au spus asta lui Lupu, bruta l-a lovit pe unul dintre ei și l-a împins pe altul la podea, iar pe ceilalți i-a amenințat cu bătaia dacă mai cer să fie plătiți.

Mai târziu le-a dat bărbaților 50 de lire – singurii bani pe care i-au primit vreodată de la el.

Câteva zile mai târziu, a plecat în România, iar două victime au fugit și au alertat poliția.

Lupu își va afla sentința pe 24 martie.

Doi români arestați pentru exploatarea a 30 de muncitori

Fără milă! Aducea sclavi în Marea Britanie. Îi plătea cu 2 lire sterline pe oră și îi ținea într-o cameră, pe podea
Doi români arestați pentru exploatarea a 30 de muncitori

Londra. Șapte ani de închisoare pentru David Lupu, cel care ținea în sclavie 15 români