Tineri sănătoși din Marea Britanie vor fi infectați voluntar cu COVID-19

Marea Britanie a aprobat un prim studiu care va expune voluntari tineri și sănătoși la Covid-19 ca parte a eforturilor de a înțelege evoluția coronavirusului, a anunțat guvernul britanic.

Experimentul urmează să înceapă în următoarele câteva săptămâni și va duce la recrutarea a 90 de participanți atent selecționați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care prezintă cel mai mic risc de complicații ale infectării cu coronavirus și îi va expune la agentul patogen într-un mediu sigur și controlat.

Cercetătorii vor utiliza inițial tulpina care a ajuns pentru prima dată în Marea Britanie, în martie 2020, spre deosebire de varianta mai transmisibilă care a fost detectată în Kent, la sfârșitul anului trecut.

După expunere, voluntarii vor fi evaluați îndeaproape de către medici și oameni de știință, 24 de ore pe zi, pe tot parcursul studiului, potrivit The Independent.

Se speră ca cercetarea, care a primit o finanțare guvernamentală de 33,6 milioane de lire sterline, va ajuta medicii să înțeleagă modul în care sistemul imunitar reacționează la Sars-CoV-2, să identifice factorii care influențează modul în care virusul este transmis și să ajute la dezvoltarea de tratamente și vaccinuri.

Studiul, de tipul Human Challenge, își propune, de asemenea, să stabilească cea mai mică cantitate de virus necesară pentru a provoca infecția.


Marea Britanie pregătește un studiu deosebit de periculos: Voluntari sănătoși vor fi infectați cu coronavirus

Alți voluntari suplimentari vor fi recrutați, vaccinați și expuși la virus pentru a ajuta la identificarea celor mai eficiente lovituri și accelerarea dezvoltării acestora.

Studiul Human Challenge este un parteneriat între Vaccines Taskforce, Imperial College London, Royal Free London NHS Foundation Trust și compania clinică hVIVO.

Participanților li se va permite să părăsească studiul și să se întoarcă acasă doar după ce nu mai sunt considerați infecțioși.

Acest tip de studii au fost implementate anterior pentru a accelera dezvoltarea tratamentelor pentru o serie de boli, inclusiv malaria, tifoida, holera, norovirusul și gripa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român plecat la muncă în Anglia a ajuns să fie exploatat de o organizație criminală

ȘOCANT! 10 milioane de oameni, pe listele de așteptare ale medicilor în Anglia