„Toată Anglia va fi în lockdown până la iarnă”. Cine face această predicție cumplită

Primarul orașului Manchester, Andy Burnham, recunoaște că va trebui să accepte restricțiile impuse de guvernul Boris Johnson și prezice că „toată Anglia va fi în zona a treia până la iarnă”.

Burnham a recunoscut că va trebui să se alinieze în cazul în care guvernul impune restricțiile de nivelul trei în Greater Manchester, scrie Daily Mail.

El a respins ultimatumul pe care îl consideră „provocator” din partea guvernului, în această dimineață, 20 octombrie, după o săptămână de lupte pentru pachetele de compensații financiare în caz de lockdown.

Dar a recunoscut că va trebui să respecte legea dacă Boris Johnson va forța impunerea restricțiilor.

Breaking News: Două săptămâni de „LOCKDOWN”. Se închid toate barurile, restaurantele și magazinele neesențiale

Într-un avertisment cumplit, el a spus: „Aș prezice că toată lumea va ajunge la nivelul 3 la un moment dat în timpul iernii – ceea ce avem nevoie este un cadru financiar corect pentru nivelul 3.”


Nottingham, Newcastle, Sheffield și Manchester sunt printre orașele în care cazurile au început să se multiplice după un val la sfârșitul lunii septembrie, când mii de studenți s-au întors în universități. Însă, ratele de infectare din toate cele patru orașe scad de câteva zile.

Primarul Burnham a criticat declarația ministrului pentru Locuințe, Robert Jenrick, care stabilea un ultimatum.

Primarul a susținut că liderii din Greater Manchester nu „au primit niciodată o cifră” pentru cât de mare va fi ajutorul de la guvern.

„Nu cred că guvernul ar trebui să aplice sau să dicteze în acest fel. Trebuie să lucrăm împreună ca țară și m-am oferit să lucrez cu guvernul pe tot parcursul anului”, a mai spus primarul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Victime colaterale ale COVID-19 în Marea Britanie. Zeci de mii de copii nu au fost operați, tratamente întrerupte, alcoolism, depresii

Nordul Londrei: Băiat de doi ani, împușcat de un motociclist rămas neidentificat. Se oferă recompensă