in

Toba de la Marcel SRL infectată cu Lysteria este încă pe piață în Anglia. Provoacă toxiinfecții alimentare grave

Marcel SRL

În urmă cu câteva zile, CARREFOUR ROMÂNIA a anunțat că retrage de pe piață un lot de tobă de porc fabricată de Marcel SRL. Motivul era prezența bacteriei Lysteria monocytogenes în acest produs.

De asemenea, potrivit Roman24, și alte loturi ale aceluiași producător, cunoscut pentru distribuția pe scară largă în magazinele românești din diaspora și mai ales în Marea Britanie, retrase de pe piață.

Este vorba despre produsele „Drag de România” și „Tobă ca la mama acasă” retrase de pe piață pe 9 decembrie.

De asemenea, cu 12 zile înainte, și alte produse ale aceluiași producător erau retrase tot din cauza infecției cu aceeași bacterie.

Cu toate acestea, un cititor al Ziarului Românesc ne-a anunțat că a cumpărat dintr-un magazin din Southampton o bucată de tobă produsă de Marcel SRL din Iași, tocmai din lotul infectat.

ATENȚIE! Mezeluri românești distribuite în Marea Britanie, infectate cu o bacterie periculoasă

„Am cumpărat astăzi dintr-un magazin romanesc din Southampton o bucata de toba produsa de Marcel SRL din Iași. Noroc cu Google care mă urmărește si mă asculta la fiecare pas: am primit in fluxul de stiri o știre din Italia despre retragerea unui lot de toba Marcel. Cand mă uit pe eticheta mea, același lot aceeași data de expirare (vezi foto atașat). Lotul din Italia avea un conținut peste limita admisa de contaminare cu bacteria Lysteria. In noiembrie, Carefour Romania a rechemat același lot de la același producător, dar in UK produsele stau la raft si produc bani pentru importator. Cred ca ar fi normal sa publicați o alerta pentru acest produs periculos atat de cumpărat acum înainte de Crăciun. Oricum cei de la Food Standards Agency sunt useless”, ne-a transmis cititorul nostru.

Așadar, dacă ați cumpărat produse de la acest fabricant din loturile Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 Lot/DLC : 004121121 / 27.12.2021 nu trebuie să le consumați.

„Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, a precizat ANSVSA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3]

o româncă a dispărut

O româncă de 14 ani a dispărut din Portsmouth. Familia o caută disperată

masini de lux confiscate

Cum încearcă românii să fenteze legea. Sute de maşini ajung să fie CONFISCATE în vamă