in

Traficanți de droguri albanezi cu acte românești, prinși cu cocaină de 500.000 de sterline la Bristol

Trei bărbați albanezi au fost închiși pentru constituirea de grup infracțional cu scop de trafic de cocaină de înaltă puritate, asupra lor găsindu-se droguri în valoare de 506.000 de lire sterline și documente false de identitate românești.

Cei trei au apărut în fața Tribunalului din Bristol.

Endri Cena, 26 de ani, și Denis Markeci, 29 de ani, au admis posesia cu intenția de a furniza droguri de clasa A și deținerea de documente false de identitate după ce au fost prinși în decembrie anul trecut. Au fost închisi pentru șapte ani, respectiv cinci ani, opt luni.

Al treilea albanez, Dorian Zili, în vârstă de 25 de ani, acuzat de deținere de documente false de identitate, a fost condamnat la șase luni.

Ofițerii NCA  i-au arestat pe cei trei – toți imigranți ilegali și fără domiciliu stabil ​​- pe 6 decembrie. Zili a fost prins în timp ce părăsea o proprietate în Britton Gardens, Bristol, unde se aflau ceilalți doi bărbați.

Markeci a părăsit proprietatea pentru a intra într-un VW Golf și, în timp ce a fost arestat, a încercat să scape și a provocat un conflict violent cu ofițerii. Un pachet de cocaină a fost găsit în Golf.

Cena, care transporta un rucsac cu patru pachete de cocaină în interior, a încercat să scape din proprietatea Britton Gardens printr-o fereastră din spate la parter. În timp ce a fost prins, a încercat violent să scape, dar a fost blocat de ofițeri.

Proprietatea a fost percheziționată și au fost găsite documente false de identitate, inclusiv patru cărți de identitate italiene și două românești și carduri bancare ilicite. Au fost recuperate în jur de 6.300 de lire sterline numerar, iar apartamentul a părut a fi folosit ca depozit de medicamente, conținând ambalaje, mănuși din latex cu urme ale agentului de tăiere benzocaină.

În total, ofițerii au găsit 6,3 kg de cocaină cu o valoare stradală de 506.000 de lire sterline.

Ancheta NCA a fost realizată în parteneriat cu Unitatea Regională de Criminalitate Organizată din Sud-Vest.

Phil Pestridge, directorul operațiunilor NCA, a declarat: „Drogurile alimentează violența și cresc crimele în comunitățile noastre. Este o prioritate a NCA să urmărească fără încetare grupuri și persoane care trafichează substanțe din clasa A. ”

După executarea sentințelor, bărbații vor fi deportați.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Scoţia anunță Referendum pentru ruperea de Marea Britanie. 51% dintre scoțieni vor independență

Student la medicină în Anglia, dispărut de 8 zile. Florin e căutat cu disperare de mama lui