in

Traficanți de țigări în Marea Britanie prinși în România după o urmărire ca-n filme. S-au tras focuri de armă

O filieră de traficanți de țigări care acționa în Marea Britanie a fost destructurată în România, în urma unei acțiuni a DIICOT în județele Suceava și Arad.

Potrivit publicației Monitorul de Suceava, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au făcut joi, 4 iunie, 13 percheziții la mai multe domicilii din Suceava și Arad.

Era vizată o filieră bine organizată de trafic de țigări care transporta cantități foarte mari în Marea Britanie și Polonia, țări unde s-au realizat și capturi importante.

Potrivit unui comunicat de presă, pe 24 februarie a.c. polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamala au avut indicii cu privire la faptul că dintr-un imobil tip hală, aflat pe raza comunei Moara, a fost încărcată o cantitate mare de țigarete de proveniență extra-comunitară într-o autoutilitară tip bus, care, ulterior, s-a deplasat în direcția orașului Gura Humorului, în tandem cu un autoturism, cu rol de antemergător.

Mașina venise pe traseul Moara-Berchișești spre DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorulu.

Polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, unde au interceptat autoturismul antemergător și apoi microbuzul.

Conducătorul autoutilitarei a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur și a început să meargă cu spatele, spre Fălticeni. Au urmat scene ca-n filme, polițiștii trăgând mai multe focuri de armă, inclusiv în pneurile mașinii. Autoutilitara a lovit în cele din urmă gardul unei locuinţei, aici polițiștii reușind să o blocheze.

Șoferul, din Vicovu de Sus, a fost reținut, arestat și este trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Un magazin românesc din Birmingham, raiul contrabandei. Țigări ilegale, vin la PET și în sticle cu biberon pentru copii

Din autoutilitară și din depozitul din Moara polițiștii au ridicat atunci cantitatea totală de 5.624.300 țigarete de proveniență extracomunitară.

Cercetările au continuat sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava.

„În urma investigațiilor efectuate de către procurorii DIICOT, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au fost reliefate existența și funcționarea componentelor din spațiul comunitar ale acestei grupări, fiind identificate astfel, de-a lungul timpului, și alte capturi de țigarete efectuate de către autoritățile statelor membre (Marea Britanie, Polonia etc.)”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pe parcursul zilei de joi au început audierile care se vor lăsa probabil și cu mai multe persoane reținute.
DIICOT a transmis că acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, Serviciilor Criminalistice Suceava și Timiș, al luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Suceava și Timiș, al jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și al inspectorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor.

Doi români, prinși în Germania cu țigări de contrabandă ascunse în remorcă
Copiii nu mai circulă gratuit pe mijloacele de transport din Londra: „Vor fi afectați mai ales elevii din familiile sărace”

Vicarul Clements, soțul românului Florian Marin, a murit la 81 de ani, într-un spital din București. Câți bani moștenește Florinel