in

Traficul de imigranți în Marea Britanie, la cote înalte. Trei români, printre cei condamnați în 2019

Instanțele din Marea Britanie au trimis la închisoare 130 de persoane care au ajutat imigranți să ajungă ilegal în țară, a anunțat ministrul de Interne britanic, Priti Patel.

Pedepsele primite de traficanții de imigranți însumează 320 de ani de închisoare, scrie Daily Mail.

Ministrul de Interne a acuzat că traficanții riscă viețile imigranților disperați să ajungă pe teritoriul britanic și că va acționa cu toată forța legii pentru a-i opri.

Printre infractorii condamnați s-au numărat membri ai unor bande organizate care înghesuiau persoane vulnerabile în nave nesigure pentru a traversa Canalul Mânecii sau i-au pus pe alții în pericol grav, punându-i în compartimente minuscule din autovehicule.

„Vom acționa cu toată forța legii asupra bandelor de crimă organizată ale căror promisiuni și minciuni false pun în mod deliberat oamenii disperați în pericol real”, a declarat Patel.

„Când părăsim UE, guvernul va introduce controale mai dure pentru a împiedica acest comerț nemilos”, a mai spus ea.

Printre cei condamnați se află și români. Astfel, Ion-Aurelian Apostol a încercat să introducă fraudulos în Marea Britanie opt persoane, inclusiv patru copii, ascunse într-o autoutilitară special adaptată. Românul a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Românul Andruț Duma a fost închis tot pentru șase ani, după ce ofițerii Poliției de Frontieră din portul Newhaven au găsit 21 de persoane, inclusiv 11 copii, ascunse în remorca frigorifică a camionului său.

Liviu Borobeica a folosit o autoutilitară special adaptată în încercarea de a aduce 10 persoane în Portul Dover și a primit patru ani și jumătate de închisoare.

Șofer român condamnat după ce a încercat să introducă ilegal cinci imigranți în Marea Britanie

25 de imigranți într-un container frigorific spre Marea Britanie. Șoferul era român și a fost arestat
Revelion cu scandal la Londra. Organizatorii „Londovelionului” din Harrow, huiduiți de românii nemulțumiți: „Hoții, hoții!”

Nigel Farage cheamă britanicii să sărbătorească ieșirea din UE cu artificii, în centrul Londrei