in

Tragedie în Anglia, la o uzină de lângă Bristol. Patru muncitori au fost uciși într-o explozie

Patru muncitori care lucrau la tratarea deșeurilor au fost uciși și unul a fost rănit în urma exploziei unui rezervor de substanțe chimice la care lucrau. Una dintre victime a fost proiectată la 150 de metri de explozie.

Pompierii au fost chemați la explozia care a avut loc la Avonmouth, o zonă industrială de lângă Bristol, ieri, 3 decembrie, la ora 11.22, poliția și paramedicii ajungând la fața locului la scurt timp.

Fotografiile făcute la fața locului arată că ceea ce pare a fi partea de sus a unuia dintre rezervoarele de produse chimice a fost parțial aruncat în aer, la uzina Geneco, din apropierea M5.

Geneco a fost înființată de Wessex Water, în 2009 și operează un centru de tratare a deșeurilor lichide și alimentare cu o instalație de digestie anaerobă de ultimă generație, care tratează peste 700.000 de tone de deșeuri pe an, inclusiv alimente, lichide și alte materiale.

Explozie în stația de metrou Southgate. Mai multe persoane rănite. Un tânăr a fost arestat

Deșeurile sunt transformate în produse utilizabile, cum ar fi biofertilizante, gaz și energie electrică provenite din surse regenerabile, care furnizează energie pentru mii de case din apropiere.

O sursă apropiată anchetei a declarat pentru The Times: „Un rezervor a explodat în timp ce bărbații lucrau la el. Au căutat cadavrele și au găsit unul la 150 de metri distanță. Există patru morți și un rănit”.

Muncitorii din apropiere au spus că au auzit o explozie foarte puternică care a zguduit clădirile. Unul a spus că a văzut aproximativ zece ambulanțe sosind la fața locului.

Poliția Avon & Somerset a confirmat că există „o serie de victime” și a declarat că va fi efectuată o anchetă completă asupra incidentului.

Compania Wessex Water a fost rugată să comenteze, dar a făcut trimitere către ancheta poliției din Avon & Somerset.
Semnarea acordului între UE și Marea Britanie privind un tratat comercial, în impas. „Discuțiile au regresat”

Kevin Foster (Home Office), în exclusivitate pentru Ziarul Românesc: Numai 218.390 români au obținut settled-status în UK! Iată de ce