in

Tragedie lângă Birmingham, trei băieți au murit după ce au căzut într-un lac înghețat, un al patrulea e în stare gravă

Tragedie lângă Birmingham. Trei băieți, în vârstă de opt, 10 și 11 ani, au murit după ce au căzut prin gheața subțire de pe un lac de lângă Solihull, în West Midlands.

Un al patrulea băiat, în vârstă de șase ani, se afla în stare critică la spital după incidentul de duminică după-amiază. Toți cei patru copii se aflau în stop cardiac când au fost scoși din lacul din Babbs Mill Park, o rezervație naturală din Kingshurst, scrie The Guardian.

Echipajelor de urgență li s-a spus inițial că șase persoane au fost văzute pe gheață, iar operațiunile de căutare pentru recuperare au continuat luni.

Dublă crimă în Greenwich: Doi tineri de 16 ani au fost uciși cu cuțitele, doi tineri de 15 și 16 ani arestați

Tragedie lângă Birmingham

Membri ai publicului, ofițeri de poliție și pompieri au fost primii care au încercat să îi scoată pe copii în siguranță, unii dintre ei intrând în apele înghețate până la brâu. Cei patru băieți au fost apoi ajunși de pompierii specializați în salvarea în apă. Un ofițer de poliție a încercat să spargă gheața și a suferit o ușoară hipotermie.

Cei scoși din apă au primit imediat suport vital din partea ambulanței și a pompierilor, înainte de a fi transportați de urgență la două spitale din Birmingham: Birmingham Children’s și Heartlands, unde au ajuns în stare critică.

La o conferință de presă organizată luni după-amiază la locul accidentului, șeful poliției, Richard Harris, a declarat că familiile afectate au fost, în mod normal, “absolut devastate”, mai ales pentru că era atât de aproape de Crăciun. “Sprijinim familiile. Avem ofițeri cu pregătire specializată care fac legătura cu familiile în acest moment pentru a le oferi cât mai mult sprijin posibil.”

El a spus că va continua căutarea în lac, dar nu au fost raportate alte persoane dispărute în afară de cei patru băieți. “Trebuie să fim 100% siguri că nu mai este nimeni altcineva posibil în apă în acest moment. Vom fi aici atâta timp cât va fi nevoie”.

“Moartea băieților este o tragedie dincolo de cuvinte”

Comandantul zonal al serviciului de pompieri din West Midlands, Richard Stanton, a declarat: “Nu am avut timp să mă gândesc la asta: “Moartea băieților este o tragedie dincolo de cuvinte. Incidentul de ieri ne reamintește tuturor pericolele pe care le reprezintă apele libere, mai ales în timpul lunilor de iarnă. Lacurile, iazurile, canalele și rezervoarele înghețate pot părea pitorești, dar pot fi letale.

“Nu există avertismente mai mari în acest sens decât evenimentele tragice de ieri. Îi rugăm pe părinți și pe cei care se ocupă de copii să le reamintească acestora de pericolele gheții și de ce trebuie să se țină departe de ea. Vă rugăm să ne ajutați să evităm ca acest lucru să se întâmple din nou.”

Școala primară St Anthony’s din Kingshurst, la câteva minute de mers pe jos de parc, a declarat că va fi închisă luni din cauza incidentului. Aceasta a cerut oamenilor să se roage pentru cei afectați.

Pe parcursul zilei, membrii publicului au adus cești de ceai și plăcinte cu carne tocată pentru numărul mare de servicii de urgență implicate în incident și în consecințele acestuia. După aflarea veștii despre decese, mai multe persoane au depus flori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Sute de români, blocați pe aeroporturile din Marea Britanie din cauza ninsorilor

rate banci anglia

Alarmă Banca Angliei! Milioane de deținători de credite ipotecare vor avea ratele mai mari, iată cu cât vor crește