in

Trei lucrători infectați cu coronavirus au fugit de la ferma din Herefordshire unde cazurile au ajuns la 75

Trei lucrători infectați cu coronavirus au fugit din izolare, de la ferma din Herefordshire, Anglia, unde 75 de persoane au fost testate pozitiv, iar autoritățile au pus câteva sute în izolare.

Cu toate că polițiștii păzesc ferma unde 220 de lucrători sezonieri, majoritatea din Europa de Est, au fost puși în izolare după apariția unui focar de coronavirus, patru dintre aceștia, dintre care trei aveau COVID-19, au fugit, scrie The Sun.

Doi, dintre care unul pozitiv, au fugit sâmbătă, iar alți doi au plecat azi, 13 iulie.

Pentru a încerca să îi țină pe muncitori în izolare, în containerele de la fermă, autoritățile le oferă „bere și țigări”, iar pașapoartele sunt păstrate, în siguranță, la fermă, a declarat o sursă pentru The Sun.

Inițial, au fost cerute corturi și toalete pentru toți lucrătorii care sunt în carantină, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat de proprietarii fermei AS Green and Co, miercuri, săptămâna trecută.


Până în weekend, când ferma a fost închisă, 72 de cazuri au fost testate pozitiv. Astăzi cifra a ajuns la 75.

Autoritățile sunt îngrijorate de faptul că lucrătorii au efectuat călătorii regulate la un magazin Morrisons din Malvern, din apropiere.

Deși mașinile poliției patrulează la marginea fermei la fiecare jumătate de oră, la intrare nu se află permanent niciun polițist.

Focar de COVID-19 la o fermă din Anglia. 73 de muncitori sezonieri, testați pozitiv

Autoritățile au început teste în masă după ce unii muncitori – mulți dintre aceștia din estul Europei – au prezentat simptome provocând cel mai mare focar de acest fel din Marea Britanie, de la începutul pandemiei.

Consiliul Herefordshire a confirmat că mai mulți muncitori au fugit din fermă, dar au pretins că doar unul dintre ei era pozitiv pentru coronavirus.

Regiunile Midlands, Anglia, au observat vârfuri în ultimele săptămâni, orașul Leicester rămânând blocat – iar numărul morților din Marea Britanie s-a dublat săptămâna trecută.

Rata de infecție în Herefordshire este de 421,1 cazuri la 100.000 de persoane, ceea ce rămâne mai mică decât media Angliei, de 444,6, arată cifrele Public Health England.

Muncitori străini, atacaţi cu pietre în Italia după apariția unui nou focar de coronavirus

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

încătuşat la metrou

Încătuşat la metrou pentru că nu purta masca în mod corespunzător. Jandarmeria: Bărbatul a devenit recalcitrant

Un lanț de pub-uri face reduceri mari la BERE și afișează mulțumiri ministrului de Finanțe care a redus TVA la 5%