in

Trei oameni uciși prin înjunghiere într-un parc din Reading. Criminalul a fost arestat în urma intervenției armate a trupelor antiterorism

Trei persoane au murit, iar alte trei sunt grav rănite, în urma unui atac cu armă albă într-un parc din Reading, sâmbătă 20 iunie.

Polițiștii de la combaterea terorismului asistă la o investigație asupra unor înjunghieri multiple într-un parc din Reading, scrie Sky News.

Trei persoane au fost declarate decedate, iar alte trei sunt rănite grav în urma atacului din Forbury Gardens, din centrul orașului, sâmbătă, în jurul orei 19:00.

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Reading, a fost arestat în apropierea locului sub suspiciunea de crimă după ce a încercat să fugă, fiind în prezent în arest.

Poliția a declarat că a lansat o anchetă pentru crimă care, deși în prezent nu este tratată ca un incident legat de terorism, este investigată de cei de la Secția Antiterorism.

Atacatorul de la Podul Londrei, Usman Khan, fusese condamnat în 2012 pentru fapte legate de terorism


Un videoclip apărut pe rețelele de socializare arată cel puțin două persoane însângerate cărora li se administrează primul ajutor. Autoritățile au îndemnat oamenii să nu partajeze postarea.

Un martor a povestit că a văzut un bărbat care se apropie de un grup de aproximativ 10 persoane și începe să le înjunghie pe unele dintre ele în gât și sub brațe.

Superintendentul șef detectiv Ian Hunter, de la Poliția Thames Valley, a declarat: „Am făcut o singură arestare și în acest moment nu căutăm alte persoane în legătură cu acest incident. Nu există informații de la serviciile de informații care să sugereze că există un pericol suplimentar, cu toate acestea, îndemnăm oamenii să rămână vigilenți și să raporteze dacă văd ceva suspect. În prezent, crima nu este tratată ca un incident de terorism, însă ofițerii păstrează deschisă această posibilitate.”

Polițiștii au efectuat o operațiune armată la un bloc de locuințe din Reading, unde a fost deținut suspectul.

Un bloc, situat la aproximativ doi kilometri de parcul unde au avut loc înjunghierile, a fost luat cu asalt de ofițeri specialiști în domeniul antiterorism.

Poliția încearcă acum să stabilească dacă bărbatul este extremist și dacă a fost sau nu un atac terorist.

Un protest pașnic Black Lives Matter a avut loc sâmbătă, 20 iunie, în același parc. Poliția a confirmat că atacul nu are legătură cu protestul.

Colaborare DIICOT – Antimafia Italia: împotriva “criminalităţii organizate transfrontaliere şi terorismului”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Aproape 600.000 de români au obținut statutul de “settled”. ”Chiar și cei care trăiesc în Marea Britanie de 30 de ani trebuie să aplice”

Atacul din Reading, soldat cu trei morți și trei răniți, confirmat ca terorist