in

Ucigașul deputatei Jo Cox, un militant de dreapta care luptă împotriva UE

Thomas Mair, bărbatul care a împușcat-o de trei ori pe Jo Cox, parlamentarul laburist mort, pe 16 iunie, la Leeds, are legături cu un grup de extremă dreaptă cu sediul în Londra ce militează de mai mulți ani pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, scrie The Independent.

Potrivit publicației menționate, ucigașul este un susținător al Clubului Springbok, o organizație rasistă, pro apartheid, din Africa de Sud.

Martorii crimei din Leeds spun că Mair striga „Britain First” (numele unei organizații extremiste din UK) în timp ce a împușcat-o și apoi a înjunghiat-o pe Jo Cox.

Organizația „Britain Firs”, fondată de foști membri ai Partidului Național Britanic, a negat asocierea cu Mair și au condamnat uciderea deputatei laburiste.

Iată ce se scria pe site-ul organizației rasiste despre Brexit: „Joi, 23 iunie, toți alegătorii britanici vor avea posibilitatea să voteze cu privire la viitorul țării lor. Ei pot alege să rămână legați de Uniunea Europeană artificială și retrogradă sau să își recapete independența și suveranitatea.” Articolul se încheie astfel: „Nu ar trebui să ne concentrăm doar la aspectele negative ale rămânerii în UE. Campania noastră ar trebui să fie în primul rând pozitivă și optimistă cu privire la un viitor în afara UE. Moto-ul Forumului Patriotic (grupare umbrelă a Springbok Club) este „în afara Europei și în lume”. Există un viitor de aur pentru Marea Britanie acolo, odată ce țara se va întoarce la viziunea sa tradițională de a privi în larg, spre frații și surorile din Commonwealth, din întreaga lume. Zilele următoare ne vor inspira!”

 


Se pare că Mair ar fi avut și ceva probleme de sănătate mintală. Vecinii săi îl descriu ca pe un tip liniștit, singuratic și introvertit.

Jo Cox, parlamentarul britanic împușcat în Leeds, a murit

Un parlamentar britanic pro-UE, împușcat în față de un necunoscut

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mâncaţi și slăbiţi! 10 alimente care vă ajută să aveţi o siluetă de vis

ISOC, una dintre cele mai cunoscute companii de training în comunicare din Marea Britanie, va intra pe piaţa din România