Menu
in

Cine este ucigașul în serie care a mutilat și omorât sute de pisici în Londra

Vulpile, și nu un ucigaș în serie uman, au fost responsabile sute de pisici mutilate și omorâte, găsite în Londra între 2014 și 2018, arată un nou studiu care oferă dovezi cu privire la așa-numitul caz al „ucigașului de pisici din Croydon”.

Cercetarea, publicată marți în revista Veterinary Pathology, citată de The Independent susține concluzia trasă de Poliția Metropolitană că nu a existat nicio implicare umană în mutilarea pisicilor.

În perioada dintre 2014 și 2018, 400 de pisici din diferite locații din Londra au fost ucise.

Speculațiile mass-media sugerau că un „ucigaș de pisici” se afla în libertate în sudul Londrei, iar cetățenii se temeau că acesta ar putea fi o amenințare și pentru siguranța oamenilor.

Preocupările publice au declanșat o anchetă a poliției numită „Operațiunea Takahe”.

Dar, în urma analizei ADN-ului a 32 de cadavre de pisici mutilate care au fost aduse la poliție de către cetățeni, între 2016 și 2018, cercetătorii au spus că nu există dovezi care să susțină implicarea umană.

Brighton: `Ucigașul de pisici` își așteaptă sentința. Înjunghia animalele oamenilor și le lăsa pe pragurile caselor

Astfel, a fost găsită o legătură clară între mutilări și prezența ADN-ului de vulpi pe pisicile moarte.

Cercetătorii au spus că există, de asemenea, o legătură clară între rănile înțepate – în concordanță cu caninii carnivorelor – și pisicile decedate.

În alte cazuri, motivele au fost diverse, de la accidente rutiere și insuficiență hepatică până la ingerarea de antigel.

S-a descoperit că opt din cele 32 de pisici moarte au suferit de boli de inimă, se arată în studiu.

„Povestea așa-numitului „ucigaș de pisici” a fost un bun exemplu al tendinței umane de a alege ceea ce dorim din date, demonstrând înclinația noastră de a nu mai investiga atunci când credem că am făcut o descoperire majoră sau am observat un anumit tipar. Este datoria oamenilor de știință – în acest caz, patologi veterinari – să identifice o astfel de confirmare”, a declarat dr. Martineau, șeful Departamentului de Patologie Legală Veterinară la Royal College.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version