in

UE îl contrazice pe Boris Johnson: «Marea Britanie nu a atins vârful epidemiei»

România, Polonia, Marea Britanie, Suedia și Bulgaria sunt cele cinci state europene care încă nu au atins vârful epidemiei de coronavirus, a declarat luni Andrea Ammon șefa agenției UE pentru controlul bolilor.

Oficialul l-a contrazis astfel pe premierul britanic Boris Johnson care anunța recent că țara sa a depășit acest punct critic și va prezenta un plan de relaxare a măsurilor restrictive. „Am depăşit vârful epidemiei”, declara liderul conservator, joi, 30 aprilie. “Suntem pe o pantă descendentă”, a adăugat el.

Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, le-a spus luni europarlamentarilor că Bulgaria înregistrează încă o creștere a numărului de cazuri de infecții, în timp ce Marea Britanie, Polonia, România și Suedia nu au arătat ”schimbări substanțiale” în ultimele 14 zile.

Pentru toate celelalte state europene s-a observat o scădere a numărului noilor cazuri de îmbolnăviri, a mai spus oficialul, citat de Reuters. „Începând de sâmbătă, pare că primul val al epidemiei și-a depășit vârful, la nivelul Europei”, a precizat Ammon, într-o videoconferință cu europarlamentarii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Cum se va circula pe metrou în Londra după ridicarea restricțiilor. Călătorii ar putea fi obligați să respecte noi măsuri de protecție. Iată cinci dintre ele

„Covidioții” au protestat la Londra: S-au îmbrățișat în grup în fața Parlamentului, pentru a arăta că sfidează regulile