in

Un angajator britanic le cere englezilor care vor un loc de muncă să vorbească fluent limba română

O firmă din Marea Britanie a postat pe site-ul proiectului guvernamental „Culege pentru Marea Britanie” („Pick for Britain”) un anunţ pentru un loc de muncă în care precizează că cei interesaţi trebuie să vorbească fluent limba română sau bulgară.

Producătorul de produse alimentare S&A, din Kent, face publicitate pentru a găsi asistenţi de irigaţii pe site-ul Guvernului, care recrutează britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară, scrie The Sun. În ciuda faptului că site-ului web este adresat britanicilor temporar fără muncă din cauza crizei de coronavirus, anunţul precizează că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare.

Cunoaşterea limbii engleze este necesară doar pentru „unele poziţii”, spune anunţul. S&A este una dintre companiile care publică locuri de muncă vacante pe site-ul Pick for Britain, care a fost lansat de curând ca parte a ofertei Guvernului de a ajuta fermierii să găsească muncitori pentru sezonul de vară şi de recoltare. Anunţurile postate de firma respectivă se referă la slujbe care se plătesc cu sume între 8,21 şi 8,98 lire sterline pe oră. Firma S&A se descrie ca „cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”.

Campania „Culege pentru Marea Britanie” este concepută pentru a ajuta fermierii care sunt puşi în faţa imposibilităţii de a-şi recolta fructele de vară din cauza restricţiilor de călătorie în Marea Britanie a muncitorilor din estul Europei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul britanic mai ridică o serie de restricții, de la 1 iunie. Boris Johnson: „Vara este salvată!”

277 de români, repatriați de MAE din Franța și Marea Britanie. Printre aceștia și persoane fără adăpost