in

Un dezaxat bănuit de terorism a atacat cu un cuțit mulțimea din centrul Londrei. O femeie ucisă, cinci persoane rănite în Russell Square

O femeie a fost ucisă şi alte cinci persoane au fost rănite, miercuri, 3 august, în Russell Square, centrul Londrei.

Atacatorul, un tânăr de 19 ani, a înjunghiat victimele cu un cuțit. Polițiștii nu exclud varianta unui atac terorist, dar sănătatea mintală a ucigașului ar putea fi un „factor semnificativ”, scrie The Guardian.

Incidentul din centrul Londrei s-a întâmplat în jurul orei 22.30, când poliția a fost informată că un bărbat înarmat cu un cuțit a înjunghiat mai multe persoane în Russel Square, în apropierea British Musem, o zonă cu hoteluri şi restaurante foarte căutate de turişti.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a murit la scurt timp după ce a primit îngrijiri medicale, iar celelalte victime, două femei şi trei bărbați, au fost transportate la spital.

Poliția a folosit un aparat cu electroșocuri pentru a-l imobiliza pe atacator. Acesta a fost arestat și se află în custodia poliției.“Una din posibilităţile investigate este terorismul“, se arată în raportul poliției.

Mark Rowley, comisar la Poliţia Metropolitană, a declarat că există “indicii care arată că sănătatea mintală este un factor semnificativ în acest caz”.

“Dar, desigur, în această etapă ar trebui să fim atenţi în ceea ce priveşte motivul şi, în consecinţă, terorismul ca o motivaţie rămâne însă o linie de anchetă”, a adăugat acesta.

“Ca o măsură de precauţie mâine (nr. joi), londonezii când se vor trezi dimineaţa vor observa prezenţa poliţiei pe străzi, inclusiv ofiţeri înarmaţi”, a avertizat  Rowley.

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie rămâne “sever,” al doilea cel mai ridicat nivel, ceea ce semnalează faptul că un atentat este “foarte probabil”. În urma valului recent de atacuri din alte state europene, poliţia londoneză a anunţat că va desfăşura mai mulţi ofiţeri înarmaţi pe străzile capitalei britanice. Numărul polițiștilor înarmați a fost suplimentat cu 600 de persoane.

Rowley a avertizat că organizaţia teroristă Stat Islamic urmăreşte să radicalizeze persoanele vulnerabile, ce suferă de probleme psihice, cu scopul de a le convinge să comită atacuri teroriste.

 

În urmă cu doar două zile, ce Sir Bernard Hogan-Howe, şeful Poliţiei Metropolitane, a declarat că Marea Britanie este bine pregătită, însă există posibilitatea producerii de atentate precum cele din Franţa şi Germania.

Un militant ISIS, arestat pe aeroportul Stansted. Urma să ajungă la Bucureşti!

Franța. Preotul luat ostatic a fost măcelărit de atacatori

Ostatici într-o biserică din Franța. Ambii atacatori au fost împușcați mortal

Abatorul de la Nisa: 84 de morți, inclusiv copii. Șoferul, un infractor cunoscut de poliție

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO: Bucureştiul prezentat turiştilor britanici, în cadrul unei campanii de promovare lansate de Aeroportul din Birmingham

Tartă rapidă cu cremă de lămâi verzi