in

Un englez terorizează România. A participat la un jaf ca-n filme la scurt timp după ce a ieșit din pușcărie

Un infractor britanic periculos, dat în urmărire internațională, dar care trăiește de mai mulți ani în România, a fost unul dintre protagoniștii unui jaf ca în filme.

 

Potrivit cotidianului Telegraf din Constanța, Joseff Rivas a participat la jaf la scurt timp după ce ieșise din închisoare, unde stătuse trei ani, pentru atacarea unui agent de pază din Portul Constanța.

Rivas, cetățean britanic, a făcut parte dintr-un grup care, pe 14 septembrie 2015, a intrat într-o casă din Năvodari, județul Constanța și, prin violență și amenințări cu arme de foc, l-au determinat pe proprietar să le dea aproape 100.000 de euro, bani pe care acesta îi avea într-un seif, scrie Telegraf. Potrivit publicației britanice Daily Star, infractorii l-au torturat cu un cuțit pe proprietar pentru a le spune unde sunt banii.

În timpul tâlhăriei, spun anchetatorii, autorii au purtat mănuși, dar nu și cagule. Gașca a fost arestată pe 19 aprilie a.c.

Potrivit cotidianului amintit, indivizii au spart telefoane mobile ale victimelor, pentru ca acestea să nu poată apela imediat la 112. S-a stabilit că la tâlhărie ar fi participat Joseff Rivas, cetățean britanic cu reședința în România, Marius Stoica, Remus Vasile Arvatu, ambii arestați și condamnați în alte dosare, Claudiu Costache și Șenol Amet. Potrivit anchetatorilor, lovitura s-a dat la pont.

În iulie 2008, Joseff Rivas şi-a bătut un coleg care a rămas infirm pe viaţă, iar după doi ani acesta a murit.

Britanicul a venit pentru prima dată în România în anul 2006. El s-a împrietenit cu o fată din comuna constănţeană Ciobanu, iar în 2007 a revenit pentru a-şi vedea iubita.

În februarie 2008, s-a stabilit în România iar ulterior, s-a angajat ca agent la o firmă de pază. Pe 13 iulie 2008, Rivas s-a certat cu Ainur Suliman, agent de pază la aceeaşi societate cu el, pe motiv că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe timpul nopţii nu i-a răspuns la apelurile prin staţie.

Rivas i-a dat o lovitură puternică în zona capului cu piciorul, în urma căreia Ainur a căzut la pământ, în stare de inconştienţă și a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Rivas a fost condamnat în România, la trei ani de detenție, pentru faptele sale, iar anul trecut a fost eliberat.

 

De fapt, britanicul venise în România pentru a scăpa de rigorile legii din ţara sa, fiind dat în urmărire generală pe 28 aprilie 2008, pentru vătămare corporală gravă şi jaf. El atacase o persoană în plină stradă pentru a-i fura geanta, iar din cauza leziunilor suferite, victima a murit la scurt timp de la internarea în spital.

Englezii avertizați pe Facebook: „Românii atacă femei singure”

A jefuit un irlandez beat înainte cu jumătate de oră ca acesta să moară

VIDEO – Jaf filmat cu telefonul la o bijuterie din Kingsbury

Jigniți din nou în DAILY MAIL. Editorialistul Richard Littlejohn: „Furtul și cerșitul, meserii tradiționale românești”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Părinții balerinei de 17 ani moartă în UK dau în judecată medicii britanici

Doi muncitori români morți pe șantiere din Londra vor fi omagiați de „Workers Memorial Day”